Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Προετοιμάζονται οι αγανακτισμένοι για την G-20

Προετοιμάζονται οι αγανακτισμένοι για την G-20

Οι Κάνες θα γεμίσουν κόσμο κατά την διάρκεια της συνόδου των G20. Το ίδιο θα συμβεί όμως και στη Νίκαια αφού υπολογίζεται να συγκεντρωθούν 10-12.000 άτομα την 1η Νοεμβρίου.

Πρόκειται για αγανακτισμένους που θα διαδηλώσουν ενάντια στη διεξαγωγή της συνόδου των G20 που έχει προγραμματιστεί για τις 3 και 4 του μήνα στις γειτονικές Κάνες.

“Αν μαζέψουμε 10-12.000 άτομα θα είμαστε ευτυχείς”, είπε σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Παρίσι ο Ζιλντά Ζοσέκ, ένας από τους εκπροσώπους του συλλογικού οργάνου των περίπου 50 κινημάτων που οργανώνουν τη διαδήλωση.

“Δεν τίθεται θέμα να πλησιάσουμε ή να μπούμε δια της βίας στην κόκκινη ζώνη για να εμποδίσουμε τη διεξαγωγή της G20. Θέλουμε μια υπεύθυνη και εορταστική διαδήλωση”, διευκρίνισε. Να σημειώσουμε ότι στην κόκκινη ζώνη επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο στους κατοίκους, στις αντιπροσωπείες των χωρών, στους δημοσιογράφους και στις δυνάμεις ασφαλείας.

Η Ορελί Τρουβέ, συμπρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Attac, υπενθύμισε ότι βασικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι να φορολογηθούν οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές και να καταργηθούν οι φορολογικοί και νομικοί παράδεισοι. “Αναμένουμε πολλούς Γερμανούς και Ισπανούς, θα έχουμε επίσης διαδηλωτές από το Μάγρεμπ και την Αίγυπτο”, είπε.

Οι αντιπροσωπείες των “αγανακτισμένων” από διάφορες χώρες θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση στη Νίκαια και στη συνέχεια θα μεταβούν στην Αθήνα, πρόσθεσε η Τρουβέ.

Διαβάστε επίσης: “Πήραμε μάστερ στην Ελλάδα” λέει Ιταλός αναρχικός για τα επεισόδια στη Ρώμη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε