Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Προφητικός ο Στρος Καν: “Το αδύνατο σημείο μου; Το χρήμα, οι γυναίκες και η εβραιοσύνη μου”

Η δημοσιογράφος Τριστάν Μπανόν

Συγγραφέας 31 ετών, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει μήνυση εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση.

Το γράφει η Λιμπερασιόν. Ο Ντομινίκ Στρος-Καν είχε βρεθεί πριν λίγες ημέρες με δημοσιογράφους της εφημερίδας “Λιμπερασιόν”, και αναφέρθηκε στη σχέση του με τις γυναίκες ως ένα από τα αδύνατα σημεία μιας υποψηφιότητάς του για τις προεδρικές εκλογές του 2012 στη Γαλλία.

Η “Λιμπερασιόν” γράφει πως δημοσιογράφοι της συναντήθηκαν στις 28 Απριλίου στο Παρίσι με τον Ντομινίκ Στρος-Καν, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες το Σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη για απόπειρα βιασμού μιας καμαριέρας ξενοδοχείου του Μανχάταν.

Ερωτηθείς τότε από τους δημοσιογράφους για τα μειονεκτήματα μιας ενδεχόμενης υποψηφιότητάς του το 2012, ο Στρος-Καν είχε απαντήσει: “το χρήμα, οι γυναίκες και η εβραιοσύνη μου”, αναφέρει η αριστερή εφημερίδα.

“Ναι, μου αρέσουν οι γυναίκες … και λοιπόν; (…) Εδώ και χρόνια μιλούν για φωτογραφίες από γιγάντιες παρτούζες, όμως δεν έχω δει να βγαίνει τίποτε … Ε, λοιπόν ας τις δείξουν!”, είχε προσθέσει, σύμφωνα με τη “Λιμπερασιόν”.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους της εφημερίδας, ο Ντομινίκ Στρος-Καν είχε επίσης, κατά την ανεπίσημη αυτή συνομιλία, φανταστεί το σενάριο μιας σκευωρίας, και είχε μιλήσει για “μια γυναίκα που βιάζεται σ’ ένα πάρκινγκ, στην οποία υπόσχονται 500.000 ή ένα εκατομμύριο ευρώ για να επινοήσει μια τέτοια ιστορία” για τον ίδιο.

ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΗΝ  ΒΙΑΣΕΙ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΤΟ 2002!

Από χθες κυκλοφορούν οι πιπεράτες ιστορίες για τον ασυγκράτητο κύριο ΔΝΤ. Σήμερα, λοιπόν μια γαλλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος, η Τριστάν Μπανόν, η οποία υποστηρίζει ότι είχε δεχθεί το 2002 σεξουαλική επίθεση από τον Ντομινίκ Στρος-Καν, “εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει μήνυση”.

Οπως ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος της, ο Νταβίντ Κουμπί: “Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να καταθέσουμε μήνυση. Δουλεύω μαζί της”.

    Η Τριστάν Μπανόν, μια μυθιστοριογράφος και δημοσιογράφος ηλικίας 31 ετών, είχε αφηγηθεί το Φεβρουάριο του 2007 σε τηλεοπτική εκπομπή ότι είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση από τον Στρος-Καν. Το όνομα του σημερινού επικεφαλής του ΔΝΤ είχε πάντως καλυφθεί με ένα “μπιπ” κατά τη μετάδοση της τηλεοπτικής εκπομπής.

    Την εποχή εκείνη “η Τριστάν είχε αποθαρρυνθεί από τη μητέρα της να καταθέσει μήνυση”. Η μητέρα της είναι η Αν Μανσουρέ, περιφερειακή σύμβουλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη δυτική Γαλλία, διευκρίνισε ο Κουμπί.

    Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ο Ντομινίκ Στρος-Καν συνελήφθη το Σάββατο στη Νέα Υόρκη και κατηγορείται ότι επιχείρησε να βιάσει μια καμαριέρα σε ξενοδοχείο της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε εξέταση DNA ο Στρος Καν – Οι πρώτες φωτογραφίες από την σύλληψη

Τι αλλάζει για την Ελλάδα μετά το ”βιασμό” της καμαριέρας


Θεωρίες περι σκευωρίας για την υπόθεση Στρος Καν

“Και ποια δεν έχει στριμώξει ο Στρος Καν”;

Υπόθεση Στρος Καν: Παγίδα, πλεκτάνη ή σενάριο πορνοταινίας Β’ διαλογής;…


Συνωμοσία και παγίδα για το Στρος Καν ή είναι απλά ένας “φιλοσοφικός ήρωας”;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε