Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πρώην αρχηγός Τουρκικών ΕΔ: “Eίμαστε κότες”

Σοκ στην Τουρκία. Διέρρευσε στο διαδίκτυο μέρος της ομιλίας του πρώην αρχηγού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Ισίκ Κοσάνερ, ο οποίος παραιτήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες.

Στο ντοκουμέντο ο Κοσάνερ μιλά σε αξιωματικούς και τονίζει τα τραγικά λάθη και τις γκάφες που κάνει ο τουρκικός στρατός στις μάχες με τo PKK.

Πάντως ο Κοσάνερ είναι καυστικός και για τους αξιωματικούς και κυρίως των μηχανοκίνητων μονάδωνö που τονίζει ότι υπάρχουν αξιωματικοί που μόλις γίνει μια μάχηö παρατούν τα όπλα τους και φεύγουν. « Όταν ο αρχηγός της ομάδας που έχω στείλει για επιχείρηση είναι ο πρώτος,που με την πρώτη σφαίρα που πέφτει αφήνει το όπλο και φεύγει , εμείς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Σημαίνει πως εμείς δεν έχουμε κάνει την απαραίτητη εκπαίδευση… αν ο αρχηγός φεύγει είναι λογικό να πέφτει το μέτωπο. Εδώ ήρθαν δυο άτομα από απέναντι και μας πήραν ομήρους 30 άτομα.Ρεζίλι. Δεν είναι δυνατόν! Μετά το όπλο που άφησε ο αρχηγός μας το δείχνουν στο Κουρδικό τηλεοπτικό δίκτυο.».
Το γεγονός που ανέφερε ο Κοσάνερ, συνέβη το 2010 στην περιοχή Λίτζε της Νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Ο πρώην αρχηγός φέρεται να αποκαλύπτει πως τούρκοι στρατιώτες έχουν σκοτώσει κατά λάθος άτομα από τη δίκη τους μονάδα, καθώς νόμιζαν ότι ήταν Κούρδοι αντάρτες.

Ο Κοσάνερ επίσης αναφέρει πως δεν υπάρχει συντονισμός στον τουρκικό στρατό. «Γίνεται η σύγκρουση. Εδώ πολλές φορές ο αρχηγός πτήσης του Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους δεν συντονίστηκε με τον αρχηγό που έδινε μάχη στο μέτωπο.» Ο Κοσάνερ αναφέρεται στη μάχη του Χάντεπε ,όπου ο τουρκικός στρατός έχασε 7 άνδρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.onalert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε