Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Πρώην σύμβουλος του Νετανιάχου έδινε μυστικές πληροφορίες στον Τύπο

REUTERS
Ο πρώην διευθυντής του ισραηλινού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (CSN) Ούζι ‘Αραντ, απομακρύνθηκε τον Μάρτιο από τα καθήκοντά του καθώς θεωρήθηκε υπεύθυνος για διαρροές στον Τύπο, μεταδίδουν σήμερα τα ισραηλινά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έρευνα της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας, της Σιν Μπετ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο 63χρονος ‘Αραντ, πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, αποκάλυψε σε δημοσιογράφο πληροφορίες, οι οποίες θα μπορούσαν να βλάψουν το ισραηλινό κράτος.
 
Ο ραδιοσταθμός του ισραηλινού στρατού μετέδωσε ότι από τότε απαγορεύτηκε στον ‘Αραντ η πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες.
 
Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι ο ‘Αραντ παραδέχθηκε ότι ευθύνεται για τη διαρροή, αλλά ότι αποφασίστηκε να μην διωχθεί ο πρώην σύμβουλος του Νετανιάχου “επειδή δεν το έκανε σκόπιμα”.
 
Σύμφωνα με την Χααρέτζ, η διαρροή αφορούσε συνομιλίες του Νετανιάχου με ρώσους ή αμερικανούς ηγέτες.
 
Μετά τη διαρροή, οι κύριοι συνεργάτες του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, μεταξύ των οποίων και ο Άραντ, χρειάστηκε να περάσουν από ανιχνευτή ψεύδους.
 
Με την εξέταση αυτή ο Άραντ δε θεωρήθηκε ύποπτος αρχικά. Ομως, μια συμπληρωματική έρευνα αποδεικνύει την ευθύνη του.
 
Ο Άραντ αντικαταστάθηκε από τον στρατηγό Γιαακόβ Αμίντρορ, πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας ανάλυσης απόρρητων στρατιωτικών πληροφοριών, ο οποίος θεωρείται ακροδεξιός.
 
Ο Άραντ εργάστηκε για 20 χρόνια στη Μοσάντ, όπου είχε το βαθμό στρατηγού, ως επικεφαλής της υπηρεσίας ανάλυσης των απόρρητων στρατιωτικών πληροφοριών.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε