Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Προκλητική ομιλία Ερντογάν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

REUTERS
Με ύφος χιλίων καρδιναλίων εμφανίστηκε ο τούρκος πρωθυπουργός και εξαπέλυσε βολές παντού ενώ για τα της χώρα του έκανε την πάπια…

Ιδιαίτερα καυστικός και επιθετικός σε μία εμφάνιση βασιλικότερη του βασιλεώς παρουσιάστηκε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον της 66ης Γενικής Συνέλευσης, καθώς έριξε τα βέλη του απέναντι στα Ηνωμένα Εθνη και την παγκόσμια Κοινότητα για την αποτυχία όπως είπε στην αντιμετώπιση του προβλήματος της Σομαλίας και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει αναθεώρηση των δομών του ΟΗΕ, τονίζοντας το τεράστιο ποσό που μάζεψε η Τουρκία για την βοήθεια στην Αφρικανική χώρα.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Ερντογάν υπήρξε καταπέλτης ενάντια στο κράτος του Ισραήλ κάνοντας λόγο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από πλευράς των Ισραηλινών εις βάρος των Παλαιστινιών ενώ όπως δήλωσε, πρέπει να δοθούν αποζημιώσεις προς την Παλαιστίνη για τα θύματα όλων αυτών των χρόνων. Ο Τούρκος ηγέτης ζήτησε από την διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ενώ δεν παρέλειψε όπως ήταν αναμενόμενο να καταγγείλει την Ισραηλινή επίθεση στον στολίσκο και την δολοφονία Τούρκων ακτιβιστών.
 
Στην συνέχεια ο Ερντογάν κατήγγειλε την ελληνοκυπριακή πλευρά για την έλλειψη διαλλακτικότητας επιρρίπτοντας σε αυτήν την ευθύνη για την μη λύση στο Κυπριακό και το βάλτωμα των συνομιλιών. Ο Ερντογάν απαιτησε από τα ΗΕ να προχωρήσουν σε ένα ψήφισμα – καταγγελία της ελληνοκυπριακής πλευράς.
Παρόλα αυτά ο Τούρκος Πρωθυπουργός απέφυγε τεχνηέντως να κάνει την οποιαδήποτε αναφορά για τις γεωτρήσεις της Κυπριακής Κυβέρνησης καθώς και για την συμφωνία που υπέγραψε με τον ηγέτη του ψευδοκράτους Ερογλου για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.
Τέλος ο Ερντογάν υπογράμμισε τον ηγετικό ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή και την ανάγκη διατήρησης αυτου του ρόλου, ενώ τόνισε ότι η χώρα του στηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις άλλες αξίες του πολιτισμού και της προοδου.
 
Λίγο αργότερα ο Τούρκος Πρωθυπουργός συνάντησε τον γενικό Γραμματέα των ΗΕ Μπαν Κι Μουν σε μία ολιγόλεπτη συνάντηση όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν την πορεία του Κυπριακού.
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σήμερα η Τουρκία “βγάζει” το Piri Reis για έρευνες – Σε συναγερμό η Εθνικη Φρουρά – Φόβοι για θερμό επεισόδιο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε