Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Προσφέρουν… γη και ύδωρ τους ηρωικούς μεταλλωρύχους

ΦΩΤΟ REUTERS

Έχουν γίνει λαϊκοί ήρωες και -εκτός από την ελευθερία τους- απολαμβάνουν και όλα τα οφέλη της αναγνώρισης!

Ταξίδια για διακοπές στο εξωτερικό, εισιτήρια διαρκείας για να παρακολουθήσουν τους αγώνες των αγαπημένων τους ομάδων, μοτοσικλέτες, τηλεοράσεις ακόμη και σπίτια προσφέρονται στους 33 μεταλλωρύχους, που συγκίνησαν τη Χιλή και όλο τον κόσμο με την περιπέτειά τους.

Ο εκκεντρικός πολυεκατομμυριούχος και μεγιστάνας στον τομέα των εξορύξεων Λεονάρντο Φάρκας ο οποίος έχει ήδη δώσει σε κάθε οικογένεια μία επιταγή 5 εκατομμυρίων πέσος (7.600 ευρώ), δείπνησε με τους μεταλλωρύχους στην Καλντέρα. Ήταν παρόντες και οι 33, σύμφωνα με τον Τύπο, συμπεριλαμβανομένου του Βολιβιανού Κάρλος Μαμάνι, ο οποίος επέστρεψε από την πατρίδα του όπου έγινε δεκτός από τον πρόεδρο Έβο Μοράλες και τον Βίκτορ Ζαμόρα.

Περίπου 300 άνθρωποι, ανάμεσα τους οι μεταλλωρύχοι και οι οικογένειές τους συμμετείχαν στο δείπνο, κατά την διάρκεια του οποίου ο Φάρκας ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει μια μοτοσικλέτα σε κάθε μεταλλωρύχο και ένα σπίτι σε δύο εξ αυτών, στον Κλαούντιο Γιάνεζ και στον Χουάν Κάρλος Αγκιλάρ.

Ακόμη, ανακοίνωσε την υπογραφή μιας επιταγής με 5 εκατομμύρια πέσος επιπλέον για την Εσπεράντζα, την κόρη του Αριέλ Τικόνα η οποία γεννήθηκε όσο ο πατέρας της βρισκόταν παγιδευμένος στο ορυχείο, καθώς και για τον Ρίτσαρντ Φερνάντο, τον γιο του Ρίτσαρντ Βιλαροέλ, που γεννήθηκε βράδυ της Τρίτης.

Προσκάλεσε δε όλους τους μεταλλωρύχους και τις συντρόφους τους να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο σε ένα μπανγκαλόου στην ακτή της Χιλής. Σύμφωνα με τον Λεονάρντο Φάρκας, το ορυχείο του Σαν Χοσέ πρέπει να κλείσει και να μην ανοίξει ποτέ ξανά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε