Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Προσφυγή κατά της Ελλάδας από γερμανούς μικρούς ομολογιούχους

Η γερμανική ένωση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μικρομετόχων και μικρών ομολογιούχων SdK ανακοίνωσε σήμερα ότι εξετάζει την πιθανότητα να προσφύγει κατά της Ελλάδας λόγω της πρόθεσης της Αθήνας να ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CAC).

  “Η πρόταση ανταλλαγής χρέους της Ελλάδας είναι ενδιαφέρουσα σε οικονομικό επίπεδο, ακόμη και για τους μικρούς ομολογιούχους. Όμως οι τεχνικοί όροι εφαρμογής της είναι απαράδεκτοι για αυτούς. Το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης (…) να υποχρεώσει τους κατόχους ελληνικών ομολόγων να συμμετάσχουν (…) μέσω των ρητρών συλλογικής δράσης παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές του δικαίου”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η SdK.

    Ο Ντάνιελ Μπάουερ, ο διευθυντής της SdK, καταγγέλει επίσης “μια ολέθρια ένδειξη για όλους τους επενδυτές” που θα καταστήσει την Ευρώπη “μια δημοκρατία της μπανανίας”.

    Η SdK “μελετά τα νομικά μέσα” που έχει στη διάθεσή της και υπολογίζει ότι θα υπάρξει “μια πολυετής δικαστική διαδικασία που θα καταλήγει σίγουρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε