Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Προσπάθησαν να ανακαταλάβουν την Μπρέγκα – Νεκροί και τραυματίες

REUTERS
Οι εξεγερμένοι στην Λιβύη αποπειράθηκαν να ανακαταλάβουν την πόλη Μπρέγκα αλλά απωθήθηκαν. 4 νεκροί, τουλάχιστον 65 τραυματίες.

 Τέσσερις αντικαθεστωτικοί σκοτώθηκαν και περίπου τριάντα τραυματίστηκαν χθες στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι στη γραμμή του μετώπου μεταξύ της Ατζνταμπίγια και της Μπρέγκα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ένας από τους διοικητές των αντικαθεστωτικών, ο Μούσα Ελ Μογκράμπι.

    “Επισκέφθηκα σήμερα το πρωί το νοσοκομείο της Ατζνταμπίγια. Έχουμε τέσσερις νεκρούς και περίπου τριάντα τραυματίες. Οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν πολλές απώλειες”, σημείωσε, μιλώντας τηλεφωνικώς από τη Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη, η οποία βρίσκεται 160 χιλιόμετρα ανατολικά της Ατζνταμπίγια.

    Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν χθες το απόγευμα στη γραμμή του μετώπου, το οποίο βρίσκεται στο μέσον της διαδρομής μεταξύ της Ατζνταμπίγια και της Μπρέγκα, κατά τις οποίες ερρίφθησαν πύραυλοι Grad και οβίδες, σύμφωνα με τον ίδιο.

    “Σήμερα το πρωί επικρατεί ηρεμία”, προσέθεσε.

    Οι εξεγερμένοι προσπαθούν εδώ και εβδομάδες να πάρουν τον έλεγχο της Μπρέγκα, πόλης στρατηγικής σημασίας, στην οποία υπάρχει σημαντικό διυλιστήριο πετρελαίου.

    Παράλληλα ο ειδικός απεσταλμένος του ρώσου προέδρου για την Αφρική και τις κρίσεις στον αραβικό κόσμο Μιχαήλ Μαργκέλοφ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μεταβεί την προσεχή εβδομάδα στην Τρίπολη.

    “Αυτήν τη στιγμή ολοκληρώνουμε στο υπουργείο Εξωτερικών τις συνομιλίες για την πτυχή της ασφάλειας του ταξιδιού μου στην Τρίπολη”, δήλωσε ο Μιχαήλ Μαργκέλοφ.

    “Η επίσκεψή μου θα γίνει την προσεχή εβδομάδα, κατόπιν εντολής του προέδρου”, προσέθεσε.

    Την Παρασκευή ο Μαργκέλοφ είχε ανακοινώσει ότι θα μεταβεί στην Τρίπολη το συντομότερο δυνατό για να συναντήσει εκεί μέλη της κυβέρνησης και ότι η Ρωσία θα παρουσιάσει στη συνέχεια έναν “οδικό χάρτη” για μια έξοδο από την κρίση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε