Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί στη διάρκεια διαδήλωσης

Ένας νεαρός άνεργος αποπειράθηκε το πρωί να αυτοπυρποληθεί κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ανέργων μπροστά από το υπουργείο Εργασίας της Αλγερίας, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

“Εριξε πάνω του βενζίνη και προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί, αλλά οι διαδηλωτές κατάφεραν να τον εμποδίσουν”, δήλωσε ο Αμίν Μεναντί, ιδρυτικό μέλος της Ειρηνικής Αλγερίας, ενός “αυτόνομου συλλόγου νέων”, ο οποίος δημιουργήθηκε στο facebook μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν στη χώρα στις αρχές Ιανουαρίου.

Περίπου 150 άνεργοι συγκεντρώθηκαν  το πρωί της Κυριακής μπροστά από το υπουργείο Εργασίας για να καταθέσουν ένα κείμενο με αιτήματα, διευκρίνισε ο Μεναντί.

Η κινητοποίηση αυτή, για την οποία είχε την πρωτοβουλία μια εθνική συντονιστική οργάνωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ανέργων, αποσκοπούσε κυρίως στην καταδίκη “των πρακτικών ορισμένων δημόσιων και ιδιωτικών και πολυεθνικών εταιρειών, οι οποίες απασχολούν παράνομα ανθρώπους με πενιχρούς μισθούς”.

Στις αρχές Ιανουαρίου, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, περισσότεροι από 800 τραυματίστηκαν και προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές από τις ταραχές που ξέσπασαν λόγω της ακριβής ζωής στη χώρα.

Απο τότε τουλάχιστον 9 Αλγερινοί έχουν προσπαθήσει να αυτοπυρποληθούν και τρεις έχουν πεθάνει, προσπαθώντας να μιμηθούν τον νεαρό Τυνήσιο που αυτοπυρπολήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου, πυροδοτώντας ένα μεγάλο κύμα αμφισβήτησης στη γειτονική χώρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε