Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Προσπάθησε να βάλει βόμβα στο σπίτι του βιαστή της φοιτήτριας στην Ινδία

Προσπάθησε να βάλει βόμβα στο σπίτι του βιαστή της φοιτήτριας στην Ινδία

Η ινδική αστυνομία συνέλαβε σήμερα στο Νέο Δελχί έναν άνδρα, ο οποίος επεχείρησε να τοποθετήσει μία βόμβα κοντά στην κατοικία ενός από τους φερόμενους ως δράστες του ομαδικού βιασμού μίας φοιτήτριας στην πρωτεύουσα, πράξη που είχε ξεσηκώσει παγκόσμια κατακραυγή.

Η βόμβα, κακής ποιότητας και κατασκευής, με γόμωση από εκρηκτικά που συνήθως χρησιμοποιούνται σε πυροτεχνήματα, είχε προετοιμασθεί από έναν 37χρονο, ο οποίος προσπάθησε να την κρύψει κοντά στην κατοικία ενός εκ των υπόπτων, ανέφερε αστυνομικός στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η οργή κατά του σεξισμού, του μισογυνισμού, καθώς και των σχετικών εγκλημάτων με θύματα τις γυναίκες στη χώρα, δεν άφησε αλώβητο και τον δημοφιλή, κατά τ’ άλλα, ‘ράπερ’ Γιο Γιο Χάνεϊ Σινγκχ, του οποίου οι στίχοι βρίθουν από σεξουαλικά υπονοούμενα. Η συναυλία του για την Πρωτοχρονιά στο Νέο Δελχί ακυρώθηκε.

Ένα από τα τραγούδια του, με τίτλο ‘Πόρνη’ αναφέρεται μάλιστα στη βίαιη σεξουαλική σχέση που υποτίθεται ότι είχε με μία γυναίκα, που πρώτα την ανάγκασε «να χορέψει γυμνή». «Θα κλάψεις, θα τρέξεις, μα πού θα πάς…θα σου την πάρω τη ζωή», αναφέρεται στους στίχους του.

Ο αποτρόπαια βίαιος χαρακτήρας της επίθεσης που δέχθηκε στις 16 Δεκεμβρίου μία 23χρονη φοιτήτρια, η οποία έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο στο νοσοκομείο Όρος Ελισσάβετ της Σιγκαπούρης—όπου είχε μεταφερθεί—αποτέλεσε την τελευταία σταγόνα για την έξαρση της, βουβής έως σήμερα, οργής στην Ινδία κατά της βίας, των βιασμών, με θύματα γυναίκες και την ατιμωρησία που βασιλεύει κατά των υπαιτίων. Ογκώδεις διαδηλώσεις διοργανώθηκαν όχι μόνον στην Ινδία, αλλά και στο Χονγκ Κόνγκ, το Ισλαμαμπάντ στο Πακιστάν, στο Λονδίνο και στο Κατμαντού του Νεπάλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Την εκτέλεση των βιαστών της φοιτήτριας ζητεί η οικογένειά της

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε