Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Προσυμφωνημένο το «κούρεμα» στην Κύπρο – Αποκαλυπτικό έγγραφο Σόιμπλε

Προσυμφωνημένο το «κούρεμα» στην Κύπρο – Αποκαλυπτικό έγγραφο Σόιμπλε

Από τις 23 Νοεμβρίου του 2012 είχε συμφωνηθεί το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο, σύμφωνα με έγγραφο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το έγγραφο φωτιά κατέθεσε στο γερμανικό κοινοβούλιο ο Σόιμπλε. Και σε αυτό αποκαλύπτεται πως το κούρεμα των καταθέσεων ήταν κάτι που είχαν συμφωνήσει Γερμανία και Λευκωσία πριν από τις εκλογές στην Κύπρο.

Ενημερώνοντας τους Γερμανούς βουλευτές για το τελευταίο Eurogroup και τη συμφωνία για το κούρεμα, ο Σόιμπλε μίλησε για αποφάσεις που αποτελούσαν μέρος των διαπραγματεύσεων με τη Λευκωσία και είχαν αρχίσει να συζητούνται με την προηγούμενη κυβέρνηση ήδη από τις 23 Νοεμβρίου του 2012.

Αυτό αποκάλυψε στον ΣΚΑΙ ο Τάσος Τέλλογλου, προσθέτοντας ότι στο έγγραφο Σόιμπλε, αναφέρεται ότι η κυβέρνηση Χριστόφια είχε συμφωνήσει αρχικά στη συρρίκνωση του τραπεζικού τομέα, σταδιακά έως το 2018.

Παράλληλα, σε μια συγκεκριμένη διάταξη του εγγράφου γίνεται σαφές ότι μέτοχοι, ομολογιούχοι αλλά και καταθέτες στις κυπριακές τράπεζες, Κύπριοι αλλά και ξένοι θα συνεισφέρουν εφάπαξ στη σωτηρία της οικονομίας του νησιού.

ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟ NEWSIT.COM.CY

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο σοκ στην Κύπρο – Απαιτεί ξανά κούρεμα στις καταθέσεις και κάτω των 100.000 ευρώ η τρόικα

Παιχνίδια στη Μόσχα στην πλάτη της Κύπρου

«Άφωνος» ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας στο ΔΝΤ για το κούρεμα

Φόβοι ότι η μια τράπεζα της Κύπρου δεν σώζεται

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε