Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Πρώτα διέψευσαν μετά ανάλαβαν την ευθύνη για τη Μόσχα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Με βίντεο στην ανεπίσημη ιστοσελίδα των ισλαμιστών ανταρτών, ο Ντόκου Ουμάροφ, αυτοαποκαλούμενος και «Εμίρης του Εμιράτου του Καυκάσου» ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό της Δευτέρας της Μόσχας με τους 39 νεκρούς.

Όπως αναφέρει στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής των Τσετσένων ανταρτών, ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή για τη διπλή βομβιστική επίθεση στο μετρό της Μόσχας που κόστισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους και τον τραυματισμών τουλάχιστον άλλων 100.

Και απειλεί ότι οι επιθέσεις στη Ρωσία θα συνεχιστούν. «’Όπως όλοι γνωρίζετε, στις 29 Μαρτίου στη Μόσχα δύο ειδικές επιχειρήσεις μας έγιναν με στόχο την καταστροφή των απίστων αλλά και για σταλούν συγχαρητήρια στην FSB», αναφέρει ο Ουμάροφ, που αποκαλεί τον εαυτό του και «Εμίρη του Εμιράτου του Καυκάσου, στο διάρκειας 4,5 λεπτών βίντεο.

«Και οι δύο επιχειρήσεις μας έγιναν υπό την διοίκησή μου και δεν θα είναι οι τελευταίες», τονίζει ο Τσετσένος ηγέτης στο βίντεο, που ισχυρίστηκε πως γυρίστηκε στις 29 Μαρτίου. Πάντως, η ανάληψη της ευθύνης έρχεται λίγη ώρα αφότου ο εκπρόσωπος της οργάνωσης αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση του «Εμιράτου του Καυκάσου» με την επίθεση στη Μόσχα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε