Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Πρώτο κρούσμα χολέρας στη Φλόριντα

ΦΩΤΟ REUTERS

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ καθώς η επιδημία της χολέρας ξεπέρασε τα σύνορα της Αϊτής!

Το πρώτο κρούσμα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι γεγονός, καθώς μια γυναίκα που πρόσφατα επισκέφθηκε την οικογένειά της στην Αϊτή εμφάνισε συμπτώματα της ασθένειας όταν επέστρεψε στη Φλόριντα. Σύμφωνα με τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC), η γυναίκα αυτή είναι άνεργη οπότε και δεν έχει έλθει σε επαφή με πολλά άτομα.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Δομινικανής Δημοκρατίας ζήτησε ηρεμία μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος χολέρας στην χώρα, ενώ ανακοίνωσε την ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα με την Αϊτή για την πρόληψη της εξάπλωσης της επιδημίας.

Και όταν αυτά ενώ γιατρός του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε ότι περίπου 200.000 άνθρωποι θα μπορούσαν να πληγούν από την χολέρα στην Αϊτή και να προκληθεί ο θάνατος μέχρι και 10.000 άλλων μέσα στους επόμενους έξι έως δώδεκα μήνες, αν δεν υπάρξει βελτίωση του τρόπου καταπολέμησης της επιδημίας.

Μέχρι στιγμής, από την επιδημία έχουν πληγεί περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι, ενώ την ζωή τους έχουν χάσει άλλοι 1.110, αναφέρει ο νεότερος απολογισμός. Δεν αποκλείεται όμως, ο απολογισμός να είναι ακόμη μεγαλύτερος!

Διαβάστε επίσης
Νέοι θάνατοι στην Αϊτή από τη χολέρα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε