Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Πρώτο θέμα η Ελλάδα στα διεθνή ΜΜΕ – Δείτε τι γράφουν

Πρώτο θέμα η Ελλάδα στα διεθνή ΜΜΕ – Δείτε τι γράφουν

Η κρίσιμη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με του πολιτικούς αρχηγούς είναι μεταξύ των βασικότερων θεμάτων των ξένων ειδησεογραφικών μέσων.

Χαρακτηριστικά, το CNN αναφέρει πως “Οι συνομιλίες για κυβέρνηση συνασπισμού εξελίσσονται άσχημα”. Αναφέρεται επίσης πως η προσπάθεια του Κάρολου Παπούλια να συγκροτήσει κυβέρνηση φαίνεται να απέτυχε γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για νέες εκλογές καθώς επίσης ότι τα μάτια της Ευρώπης είναι στραμμένα στην Ελλάδα. Γίνεται λόγος για πολιτικό χάος το οποίο μπορεί να αποτελέσει σημαντική απειλή για το μέλλον του ευρώ και πως η ελληνική αποτυχία ή άρνηση για την πληρωμή του χρέους θα αποτελέσει μεγάλο τραπεζικό πλήγμα σε όλη την Ευρώπη. Γενικά, στο δημοσίευμα αναφέρεται πως τα πράγματα στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολα και όλα δείχνουν πως θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα αφού αν δεν προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας μέχρι τις 17 Μαίου, η χώρα θα οδηγηθεί σε δεύτερες εκολές μέσα στον επόμενο μήνα. Εκτενής αναφορά γίνεται στο ΣΥΡΙΖΑ και στη στάση που σιατηρεί να μην υποχωρεί σε μία κυβέρνηση συμμαχίας με τα τρία άλλα κόμματα αλλά επίσης αναφέρονται και οι στάσεις των τριών άλλων κομμάτων και οι πιέσεις πουα σκούν στον Α. Τσίπρα.

Στο BBC, το ελληνικό θέμα είναι επίσης μεταξύ των κυριότερων ειδήσεων όπου περιγράφεται επίσης η τελευταία προσπάθεια του Κάρολου Παπούλια να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού ώτσε να αποτραπεί και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Έμφαση δίνεται στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αρνείται να συμμετέχει σε μία τέτοια κυβέρνση δηλώνοντας “δεν αναζητούν συμφωία με το ΣΥΡΙΖΑ… θέλουν να γίνουμε συνέταιροι τους στο έγκλημα”. Επίσης αναφέρεται πως ο Κ. Παπούλιας πρόκειται να συνατήσει το απόγευμα κατ’ ιδίαν και τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων που μπήκαν στη βουλή, εκ των οποίων ο κ. Καμμένος τόνισε πως ίσως θα έπρεπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να τους είχε καλέσει σε μία συζήτηση όλους μαζί.

To Reuters επίσης περιγράφει ως αποτυχημένη την τελευταία προσπάθεια των πολιτικών αρχηγών να σχηματίσουν μία κυβέρνηση συνασπισμού λέγοντας επίσης πως η συνάντηση διήρκησε λιγότερο από δύο ώρες. Εκτενής αναφορά γίνεται επίσης στο ΣΥΡΙΖα και τονίζεται το ενδεχόμενο να αυξηθούν κι άλλο τα ποσοστά του σε περίπτωση που η χώρα πάει σε επαναληπτικές εκλογές. Μάλιστα αναφέρεται το ενδεχόμεο να χάσει η ΝΔ το μπόνους των 50 εδρών και να τις πάρει το ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος επισημαίνονται και οι απειλές της Ευρώπης να διακόψουν τη δανειοδότηση προς την Ελλάδα στην περίπτωση που η επόμενη κυβέρνηση απορρίψει τα μέτρα του μνημονίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απόδειξη του αδιεξόδου στο Προεδρικό η ατάκα αρχηγού ”Ο χαβαλές τελείωσε” – Διαβάστε όλους τους ”θερμούς” διαλόγους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε