Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πρωτοβουλίες της Ε.Ε. για να ενισχύσουν τον τουρισμό

Πρωτοβουλίες της Ε.Ε. για να ενισχύσουν τον τουρισμό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει συστάσεις τον Σεπτέμβριο για την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών θεωρήσεων (βίζες) για την προσέλκυση τουριστών από τη Ρωσία και την Κίνα, ανακοίνωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη Βιομηχανία και τον Τουρισμό Αντόνιο Ταγιάνι.

“Η Ευρώπη παραμένει ο κορυφαίος προορισμός στον κόσμο για τους τουρίστες, και πρέπει να κάνει τα πάντα για να υπερασπιστεί αυτή τη θέση”, υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην οποία παρουσίασε ένα δεκάλογο των δικαιωμάτων των τουριστών στην ΕΕ.

“Η Ευρώπη συναρπάζει τους τουρίστες από την Κίνα και τη Ρωσία, αλλά η διαδικασία απόκτησης θεώρησης εισόδου αποθαρρύνει”, σημείωσε. “Το κλειδί είναι η τεχνολογία, οι ηλεκτρονικές θεωρήσεις”, τόνισε.

“Πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες για τη βελτίωση της χορήγησης της θεώρησης. Θα παρουσιάσουμε τον Σεπτέμβριο μια επικοινωνία με την Επίτροπο Σεσίλια Μάλμστρεμ (υπεύθυνη για την Ασφάλεια και Εσωτερικών Υποθέσεων)”, ανακοίνωσε.

Ο Ταγιάνι αναγνώρισε ότι το έργο δεν είναι εύκολο, γιατί το θέμα είναι ευαίσθητο. Οι περισσότεροι πολίτες σε παράνομη κατάσταση εισήλθαν πράγματι στην ΕΕ με τουριστικές βίζες.

Ο Επίτροπος έχει και άλλες ιδέες για την ανάπτυξη του τουρισμού, “έναν από τους τομείς που είναι περισσότερο ανθεκτικός στην κρίση” και του οποίου οι δυνατότητες δημιουργίας θέσεων εργασίας παραμένουν υψηλές, ιδίως για τους νέους. Αναφέρθηκε στον αριθμό των 5 εκατ. θέσεων εργασίας.

Ένα σχέδιο θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο για να προωθήσει τον τουρισμό της “χαμηλής” περιόδου μεταξύ της Λατινικής Αμερικής και των χωρών της ΕΕ, παρέχοντας προσφορές για δωρεάν θέσεις στα αεροπλάνα και τις ξενοδοχειακές υποδομές.

Το σχέδιο αφορά την Αργεντινή, τη Χιλή και τη Βραζιλία. Σκοπό έχει να ενθαρρύνει τους πολίτες τους να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, μεταξύ του Οκτωβρίου του 2012 και του Μαρτίου του 2013, και να ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους να διασχίσουν τον Ατλαντικό Ωκεανό, μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου 2013.

Η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία είναι συμβαλλόμενα μέρη του σχεδίου με τις εθνικές τους αεροπορικές εταιρείες, τους τουριστικούς πράκτορες, τα ξενοδοχεία, ενώ στην Ισπανία, η αλυσίδα καταστημάτων Corte Ingles, θα προσφέρει εκπτώσεις για τους τουρίστες που θα συμμετέχουν στο “εγχείρημα” αυτό.

Παρόμοιες συμφωνίες εξετάζονται με το Ισραήλ, το Μεξικό, την Ουρουγουάη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Ταγιάνι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε