Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Πρωτοχρονιά: Η απομυθοποίηση της αποτοξίνωσης μετά τις λιχουδιές των γιορτών!

Πρωτοχρονιά: Η απομυθοποίηση της αποτοξίνωσης μετά τις λιχουδιές των γιορτών!

Το νέο έτος είναι προ των πυλών, και ήδη αρκετοί σκέφτονται τους τρόπους που θα χάσουν τα κιλά των γιορτών, αγοράζοντας φρούτα και λαχανικά. Βέβαια, κακά τα ψέμματα, πιο πολλοί είμαστε εμείς που περιμένουμε πώς και πώς τα γιορτινά τραπέζια, και τη… μάχη με τη γαλοπούλα και τα μελομακάρονα.

Πέντε μύθοι που αφορούν στην μετά-Πρωτοχρονιάς αποτοξίνωση, μπορούν να καταρριφθούν σε μόλις λίγα λεπτά. Βέβαια, αυτό, θα “τρελάνει” τις κυρίες, που θα αρχίσουν ξανά να ψάχνουν τη τέλεια δίαιτα και αποτοξίνωση.

Αρχικά, οι αποτοξινωτικοί χυμοί. Από φρούτα, από λαχανικά, σε συνδυασμό ή μη, είναι ξακουστοί για τη δράση τους, αλλά: Η Emma Brown, μια ειδική διατροφολόγος, είπε, ”Δεν είναι δυνατόν να αναγκάσετε το σώμα σας σε αποτοξίνωση χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά με βάση χυμούς”.

Μετά, έχουμε το ξακουστό τσάι. Πολλοί, ισχυρίζονται ότι βοηθάει στο να χάσουμε βάρος. Τον τελευταίο καιρό, έρχεται πρώτο στις επιλογές των celebrities, που δε διστάζουν να φωτογραφίζονται αγκαλιά με μία κούπα τσάι, όπου σταθούν κι όπου βρεθούν. Αλλά υπάρχουν ερωτήματα και με αυτή τη μόδα. Η διαιτολόγος Cynthia Sass επισημαίνει ότι ”τσάι αποτοξίνωσης μπορεί επίσης να προκαλέσει μια καθαρτική επίδραση, η οποία προκαλεί το σώμα για την εξάλειψη των αποβλήτων από το γαστρεντερικό σωλήνα, τα οποία μπορούν να κάνουν το στομάχι να φαίνεται πιο επίπεδο, αλλά δεν συμβάλλει πραγματικά στην απώλεια λίπους”.

Με το κινόα, τι γίνεται; Συχνά συνδέεται με την υγιεινή εναλλακτική λύση σε ζυμαρικά και άλλους υδατάνθρακες. Η αύξηση της ζήτησης, έχει σίγουρα μειώσει την ποιότητα του προϊόντος. Και τέλος, το νερό από καρύδα. Είναι χαμηλό σε θερμίδες, χαμηλό σε λιπαρά και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός. Όμως, ενώ είναι χαμηλό σε θερμίδες, οι θερμίδες που περιέχει είναι κυρίως σάκχαρα.

Έχοντας, λοιπόν, όλα αυτά κατά νου, τι συμπεραίνουμε; Απολαμβάνουμε τις γιορτινές λιχουδιές με μέτρο, έναν κουραμπιέ την ημέρα!

ΠΗΓΗ: Independent

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε