Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών στην Πορτογαλία

ΦΩΤΟ REUTERS

Για πρώτη φορά, δημοσκόπηση ενόψει των εκλογών της 5ης Ιουνίου δίνει στους Σοσιαλδημοκράτες προβάδισμα μεγαλύτερο από το περιθώριο σφάλματος.

Δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύεται από την εφημερίδα Publico, δίνει στους Σοσιαλδημοκράτες ποσοστό 39,6%, από 35,7% που ήταν λίγες ημέρες νωρίτερα, ενώ η απερχόμενη κυβέρνηση των Σοσιαλιστών έχει υποχωρήσει στο 33,2% από το 34,1%.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν επίσης πως ο αρχηγός του PSD Πέντρο Πάσος Κοέλιο κέρδισε στο debate που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον υπηρεσιακό σοσιαλιστή πρωθυπουργό Ζοζέ Σόκρατες.

Μια ισχυρή νίκη των Σοσιαλδημοκρατών στις εκλογές, που θα τους δώσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, θα ήταν ευπρόσδεκτη από τους επενδυτές, καθώς η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει σκληρά μέτρα λιτότητας τα οποία περιλαμβάνονται στο ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ σχέδιο στήριξης της χώρας από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Οι Σοσιαλδημοκράτες αναμένεται ότι θα σχηματίσουν κυβερνητικό συνασπισμό με το δεξιό κόμμα CDS, που πήρε στη δημοσκόπηση 12,1%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 18 ως τις 22 Μαΐου από το ινστιτούτο Intercampus σε δείγμα 1.021 προσώπων και έχει περιθώριο σφάλματος 3,06%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πορτογαλία: «Ανεβαίνει» η αντιπολίτευση ενόψει εκλογών

Ευρωπαικό ομόλογο διάδωσης 5 δις για Ιρλανδία Πορτογαλία

Πορτογαλία: Αλληλοκατηγορίες για την κρίση ενόψει εκλογών

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε