Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Προβλέψεις για τον καιρό στη Γερμανία μέχρι τον Αύγουστο

Προβλέψεις για τον καιρό στη Γερμανία μέχρι τον Αύγουστο

Για το υπόλοιπο καλοκαίρι, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο φαίνεται ότι η θερμοκρασία θα είναι ελαφρά υψηλότερη από την κανονική.

Δροσερός και άστατος θα είναι, για όλο τον υπόλοιπο Απρίλιο και τον Μάιο, ο καιρός στη δυτική, τη βόρεια και την κεντρική Ευρώπη, σύμφωνα με τον Γερμανό μετεωρολόγο Γκέοργκ Μίλερ, ο οποίος βασίζει τις προβλέψεις του στο χαμηλό βαρομετρικό που επικρατεί στην περιοχή.

Ο Μίλερ αναμένει ότι η θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη από τη συνηθισμένη για την εποχή, με συχνές βροχοπτώσεις ιδίως στη βόρεια και την κεντρική Ευρώπη. Στη Βρετανία ωστόσο δεν θα παρατηρηθούν έντονες βροχές, γεγονός που σημαίνει ότι η ξηρασία μπορεί να παραταθεί μέχρι και τα τέλη της άνοιξης.

Ο Γερμανός μετεωρολόγος εργάζεται για την Point Carbon, μια εταιρεία του ομίλου Thomson Reuters η οποία παρέχει δεδομένα για τις αγορές ενέργειας, φυσικού αερίου και διοξειδίου του άνθρακα. Πριν από τέσσερις εβδομάδες προέβλεπε ότι ο Ιούνιος θα είναι σχετικά ζεστός, μια πρόβλεψη που πλέον δεν την θεωρεί τόσο σίγουρη.

Για το υπόλοιπο καλοκαίρι, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο φαίνεται ότι η θερμοκρασία θα είναι ελαφρά υψηλότερη από την κανονική για την εποχή ενώ θα σημειωθούν και βροχές, εντός των φυσιολογικών πλαισίων, σε όλη την ηπειρωτική Ευρώπη. Δεν υπάρχουν προς το παρόν σαφείς ενδείξεις για ακραίες θερμοκρασίες και παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε