Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Προβλήματα ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης

Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου έχουν προθεσμία τριών μηνών για να λύσουν τα προβλήματα.

Οι επιβάτες που πετούν από το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης μπορεί να περνούν από πρόσθετους ελέγχους ασφαλείας σε περίπτωση που κάνουν ενδιάμεση στάση για πτήσεις εντός της ζώνης του Σένγκεν, καθώς διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε θέματα ασφάλειας από έλεγχο που έγινε από ευρωπαϊκή υπηρεσία, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ουγγρικών αεροπορικών αρχών.

“Στο τέλος Μαϊου, οι επιθεωρητές ερεύνησαν κατά πόσο το αεροδρόμιο τηρεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες ασφαλείας. Σε περίπου 12 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν ελλείψεις”, δήλωσε ο Ατίλα Μάρτον.

Αυτό είχε ως συνέπεια η Ευρωπαϊκή Ένωση να υποβαθμίσει το καθεστώς ασφαλείας του αεροδρομίου Φεριχέγκι της Βουδαπέστης και οι επιβάτες που διέρχονται από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο να είναι υποχρεωμένοι να υφίστανται ελέγχους, όπως θα γινόταν εάν προέρχονταν από χώρα που δεν βρίσκεται στη ζώνη Σένγκεν.

Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου έχουν προθεσμία τριών μηνών για να λύσουν τα προβλήματα και στη συνέχεια θα γίνουν νέοι έλεγχοι, που ενδεχομένως θα επιτρέψουν να αρθούν τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

“Έχουμε συγκροτήσει επιτροπή για να βελτιώσουμε τους κανόνες ασφαλείας και θα αλλάξουμε αυτά που πρέπει”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου, Κάρολι Σίλαγκι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε