Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Προβλήματα στην Aer Lingus

Προβλήματα στην Aer Lingus

 

Σε απολύσεις προχωρά η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Aer Lingus. Περικοπές και στα δρομολόγια ….

 

που δεν “φέρνουν” αρκετά κέρδη μετά την αποτυχία της διαπραγμάτευσης με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων της με στόχο την μείωση του κόστους.
 
Η εταιρία, που παρουσιάζει ζημιές ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι σχεδιάζει να εξοικονομεί 97 εκατ. ευρώ το χρόνο ως το 2011, κυρίως με την απόλυση σχεδόν 700 εργαζόμενων και την μείωση των μισθών των υπολοίπων.
 
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Κρίστοφ Μιούλερ είπε ότι οι δύο πλευρές έφθασαν κοντά σε συμφωνία για το “σχέδιο μεταμόρφωσης” της επιχείρησης, αλλά οι αντιστάσεις από τους πιλότους και τα πληρώματα δεν πέρασαν.
Καθώς δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία, πρόσθεσε, “πρέπει τώρα να προχωρήσουμε σε όποιες ενέργειες είναι απαραίτητες για τη σταθεροποίηση της επιχείρησης”, χωρίς να αποκλείει “άμεσες και αναγκαστικές περικοπές”.
 
Οι ζημιές της Ερ Λίνγκους υπερτριπλασιάστηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2009, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας τον Αύγουστο. Παρουσίασε ζημιές 73,9 εκατ. ευρώ ως τον Ιούνιο (έναντι ζημιών 21,6 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του 2008). Τα έσοδά της σημείωσαν πτώση 12,2%, στα 555 εκατ. ευρώ, λόγω κρίσης και λόγω των μειωμένων τιμών των εισιτηρίων και των χαμηλότερων χρεώσεων για την μεταφορά φορτίων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε