Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Προβλήματα στην H&M;

O όμιλος ένδυσης H&M περιορίζει τις φιλοδοξίες του λόγω της ύφεσης στη νότια Ευρώπη. Δεν ανοίγει νέα καταστήματα. Σκέψεις για τα ήδη υπάρχοντα.

Ο σουηδικός όμιλος ειδών ένδυσης Hennes & Mauritz (H&M) ανακοίνωσε σήμερα ότι περιόρισε τις φιλοδοξίες του να ανοίξει καταστήματα φέτος εξαιτίας δυσκολιών στην αγορά ακινήτων στη νότια Ευρώπη, στο περιθώριο των μετρίων αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου.
 
Ο τρίτος κατά σειρά όμιλος παγκοσμίως στον τομέα ένδυσης, μετά τον αμερικανικό Gap και τον ισπανικό Inditex (Zara) αναφέρει στην τρίμηνη οικονομική του έκθεση (Ιουνίου-Αυγούστου) ότι μείωσε το στόχο του για νέα καταστήματα για φέτος από 240 σε 220.
 
Η προσφορά για τοποθεσία των καταστημάτων στα τέλη του 2010 μειώθηκε ελαφρά, γιατί η ολοκλήρωση των εμπορικών κέντρων σταμάτησε εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης. Αυτό αφορά κυρίως τα εμπορικά κέντρα της νότιας Ευρώπης, εξηγεί ο σουηδικός όμιλος.
 
Για το τέταρτο τρίμηνο (Σεπτέμβριος-Νοέμβριος), ο όμιλος που έκτισε την επιτυχία του στην χαμηλής τιμής ένδυση, υπολογίζει να ανοίξει 140 καταστήματα και να κλείσει δέκα.
 
Παρότι το καθαρό κέρδος στο τρίτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 23% σε ένα έτος και ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε, η κερδοφορία του σουηδικού ομίλου μειώθηκε.
 
Την περίοδο Ιουνίου-Αυγούστου, ο όμιλος H&M είχε καθαρά κέρδη 4,24 δισεκατομμύρια κορώνες (461,7 εκατομμύρια ευρώ) και κύκλο εργασιών 5,66 δισεκατομμύρια, ενώ οι αναλυτές υπολόγιζαν κατά μέσο όρο 4,53 δισεκατομμύρια και 6,04 δισεκατομμύρια αντίστοιχα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires.
 
Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 14% σε 26,9% δισεκατομμύρια κορώνες, υψηλότερος από τις προσδοκίες των 26,6 δισεκατομμυρίων.
 
Σήμερα στις 07.05′ ώρα Γκρίνουιτς (10:05′ ώρα Ελλάδος) στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης, λίγο μετά τις πρώτες συναλλαγές η μετοχή της H&M υποχώρησε κατά 5%, στις 246 κορώνες, σε μια αγορά με ελαφρά υποχώρηση -0,2%.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε