Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Προβληματισμός για την υγεία του Φιντέλ Κάστρο

Προβληματισμός για την υγεία του Φιντέλ Κάστρο
Πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η υγεία του 86χρονου ιστορικού ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα μεταδίδει το πρακτορείο Αssociated Press, χωρίς ωστόσο να τις υιοθετεί.
 

Η εφημερίδα Miami Herald «θέλει» τον Κάστρο να έχει υποστεί βαρύτατο εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ το αμερικάνικο ειδησεογραφικό δίκτυο CBS ανέφερε ότι ο θεράπων γιατρός του διέγνωσε τον Κάστρο σε κατάσταση βαριάς κατάθλιψης. «Έχει πρόβλημα σίτισης, ομιλίας και αναγνώρισης προσώπων» φερεται να δήλωσε.
 
Οι πληροφορίες – ή φήμες – πηγάζουν απο την ξαφνική απουσία του Κάστρο απο οποιαδήποτε δημόσια εμφάνιση. .
 
Ο Φιντέλ έχει να εμφανιστεί από τον περασμένο Μάρτιο, όταν συναντήθηκε με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’ στη διάρκεια επίσκεψης του Ποντίφικα στην Κούβα.
 
Η συνήθης τακτική αρθρογραφία του Κάστρο σε εφημερίδες, και οι σκέψεις του που δίνονταν στη δημοσιότητα, σταμάτησαν ξαφνικά, τον Ιούνιο.
 
Αλλά η σιωπή του μετά την επανεκλογή του στενού συμμάχου του Ούγκο Τσάβες στη Βενεζουέλα, τον Οκτώβριο, είναι αυτή που οδήγησε πολλούς από τους αντιπάλους του να πειστούν ότι ο Κάστρο είναι πάλι σοβαρά άρρωστος.
Την ώρα που οι φήμες είχαν ενταθεί πάντως μια κουβανέζικη εφημερίδα δημοσίευσε ένα γράμμα – που υποτίθεται ότι είναι υπογεγραμμένη από τον Κάστρο – με αφορμή την 50η επέτειο απο την κρίση των πυραύλων στην Κούβα.
 
Σύμφωνα, ωστόσο, με δημοσίευμα άλλης κουβανέζικης εφημερίδας, της El Nuevo Herald, ο Κάστρο είναι στο σπίτι του στην Αβάνα και λαμβάνει συνεχή και εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα.
 
«Τόσο οι Κουβανικές αρχές όσο και η οικογένειά του προσπαθούν με κάθε μέσο να τον διατηρήσουν ζωντανό αλλά μακριά από τη δημόσια θέα. Θα μπορούσαμε να πούμε με βεβαιότητα ότι δεν θα τον δει ξανά το κοινό» αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη τον γιατρό του Κάστρο.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε