Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ψάχνει 4,9 εκατ. ευρώ η Μαδρίτη και παίρνει νέα μέτρα

ΦΩΤΟ REUTERS

Μείωση του ΦΠΑ για την αγορά πρώτης κατοικίας και αλλαγή στη φορολόγηση των εταιριών είναι μεταξύ των μέτρων που αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο.

Μεταξύ των μέτρων για την καταπολέμηση της κρίσης που υιοθέτησε η ισπανική κυβέρνηση είναι και η υποχρέωση χρήσης φαρμάκων που δεν προστατεύονται από πατέντα.

Η κυβέρνηση Θαπατέρο ελπίζει ότι τα μέτρα αυτά θα εγκριθούν γρήγορα από το κοινοβούλιο ώστε να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία 4,9 δισεκατομμύρια ευρώ, σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται στην καρδιά της νέας αναστάτωσης στα χρηματιστήρια η οποία απειλεί όλη την ευρωζώνη.

Η υπουργός Οικονομίας, Έλενα Σαλγάδο, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου, υπογράμμισε ότι βασικός στόχος των συγκεκριμένων μέτρων είναι “να στηριχθεί η ανάπτυξη” και να ανακάμψει ο κατασκευαστικός τομέας.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Χοσέ Μπλάνκο, αναφερόμενος στα μέτρα, έκανε λόγο για “προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στις νέες κατοικίες” και για “μεταρρύθμιση των δαπανών για την υγεία”, η οποία προβλέπει την πιο συστηματική χρήση γενόσημων φαρμάκων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε