Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ψάχνουν ακόμη τα μαύρα κουτιά

Βατραχάνθρωποι βουτούν για να ερευνήσουν την περιοχή. ΦΩΤΟ REUTERS
Βατραχάνθρωποι βουτούν για να ερευνήσουν την περιοχή. ΦΩΤΟ REUTERS

 

Οι έρευνες συνεχίζονται στα κρύα νερά της Μεσογείου. Τα μαύρα κουτιά δεν έχουν βρεθεί ενώ αρκετοί σοροί των επιβατών αγνοούνται επίσης.

 

Πρόοδος σημειώνεται στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους των Αιθιοπικών Αερογραμμών που έπεσε ανοικτά του Λιβάνου την Δευτέρα με 90 επιβαίνοντας, δήλωσε εκπρόσωπος του λιβανικού στρατού.
 
“Τα μαύρα κουτιά δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί, αλλά έχουμε σημειώσει τεράστια πρόοδο. Η εξονυχιστική έρευνα της περιοχής προχωρά και το σημείο έχει εντοπιστεί”, διευκρίνισε ο ίδιος εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
 
“Η θαλασσοταραχή καθυστέρησε λίγο τις έρευνες, αλλά με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των συσκευών καταγραφής δεδομένων θα είναι πιο αποτελεσματικές”, υπογράμμισε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
 
Το βράδυ της Τρίτης εντοπίστηκαν 14 πτώματα, σύμφωνα με λιβανικές κυβερνητικές πηγές.
 
Για άγνωστα μέχρι τώρα αίτια, το Μπόινγκ 737 έπεσε στη θάλασσα λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Βηρυτού. Κανείς από τους επιβαίνοντες δεν επέζησε.
 
Οι επιχειρήσεις επικεντρώνονται ανοικτά της περιοχής Χάλντε (έξι χιλιόμετρα νότια του αεροδρομίου), με τη συμμετοχή του αμερικανικού πολεμικού πλοίου USS Ramage, που χρησιμοποιεί τα ραντάρ του για να εντοπίσει τα μαύρα κουτιά.
“Περιμένουμε αποτελέσματα σήμερα”, τόνισε ο υπουργός Μεταφορών Γάζι Αρίντι. Οι ερευνητές προσπαθούν να εξηγήσουν τους λόγους που το αεροσκάφος δεν ακολούθησε την πορεία που του είχε δοθεί από τον πύργο ελέγχου.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε