Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

«Ψήφος εμπιστοσύνης» στους Ρεπουμπλικάνους

ΦΩΤΟ REUTERS

Να επιστρέψει ο έλεγχος της Βουλής των Αντιπροσώπων στους Ρεπουμπλικάνους θέλει η πλειοψηφία των Αμερικανών σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση ενόψει των εκλογών της 2ας Νοεμβρίου.

Η σφυγμομέτρηση της εφημερίδας Wall Street Journal και του τηλεοπτικού δικτύου NBC Νews δείχνει ότι το 50% των Αμερικανών προτιμά να δει μια ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στη Βουλή, ενώ μόνο το 43% υποστηρίζει τους Δημοκρατικούς.

Σημειώνεται ότι η προβληματική αμερικανική οικονομία είναι στο επίκεντρο των ενδιάμεσων εκλογών και η σφυγμομέτρηση δείχνει ότι μόνο το 37% των πολιτών έχει ελπίδες για μια οικονομική ανάκαμψη, ενώ το 41% πιστεύει ότι τα πράγματα δεν πρόκειται να βελτιωθούν.

Ο Μπαράκ Ομπάμα αντιμετωπίζει την μεγάλη πρόκληση να διατηρήσει τον έλεγχο στη Βουλή των Αντιπροσώπων αν και η δημοσκόπηση δείχνει πως οι Ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν 52-53 έδρες ξεπερνώντας κατά πολύ τις 39 έδρες που χρειάζεται για να κερδίσουν την πλειοψηφία.

Από την πλευρά τους οι Δημοκρατικοί ελπίζουν να έχουν καλύτερη τύχη στη Γερουσία.

Εκτός όμως της προτίμησης στους Ρεπουμπλικάνους, η πλειοψηφία των Αμερικανών στέλνει ακόμη ένα μήνυμα στην κυβέρνηση Ομπάμα: το 59% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χώρα βαδίζει προς λάθος κατεύθυνση και μόνο το 32% έχει αντίθετη γνώμη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε