Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πτώχευσαν άλλες πέντε τράπεζες

Πτώχευσαν άλλες πέντε τράπεζες

 

Οι ρυθμιστικές αρχές του χρηματοοικονομικού τομέα στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι έκλεισαν πέντε τράπεζες…

 

αυξάνοντας τον αριθμό των πτωχεύσεων μέσα σε μια χρονιά που αναμένεται να σημειωθούν πολλές.
 
Οι τράπεζες οι οποίες χρεοκόπησαν ήταν η Columbia River Bank, στο Όρεγκον, με 1,1 δις δολάρια σε πόρους και 1 δις σε καταθέσεις την 30ή Σεπτεμβρίου· η Charter Bank στη Σάντα Φε, με 1,2 δις δολάρια σε πόρους και 851,5 εκατ. δολάρια σε καταθέσεις ως την 30ή Σεπτεμβρίου· η Evergreen Bank στο Σιάτλ· η Premier American Bank στο Μαϊάμι· και η Bank of Leeton στο Μισούρι, που είχε ένα, και μόνο, υποκατάστημα.
 
Τις καταθέσεις, τους πόρους, τα υποκαταστήματα και τα πελατολόγια των πέντε τραπεζών συμφώνησαν να αναλάβουν άλλες τράπεζες.
 
Η ομοσπονδιακή εταιρία ασφάλισης των καταθέσεων (FDIC) περιμένει ότι οι πτωχεύσεις θα συνεχίσουν να είναι αυξημένες εφέτος, ειδικά μεταξύ των μικρότερων ιδρυμάτων, καθώς οι τράπεζες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των δανείων υψηλού ρίσκου που είναι συνδεδεμένα με υποθήκες και την εμπορική αξία ακινήτων.
 
Το 2009, πτώχευσαν 140 τράπεζες στις ΗΠΑ και πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό από το 1992.
 
Ο Μίτσελ Γκλάσμαν, επικεφαλής της διεύθυνσης της FDIC η οποία χειρίζεται την διαδικασία του κλεισίματος των τραπεζών, είχε δηλώσει πρόσφατα καταθέτοντας στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ότι “αν και η οικονομία δείχνει σημάδια βελτίωσης, η ανάνηψη στην τραπεζική βιομηχανία τείνει να καθυστερεί σε σύγκριση με άλλους τομείς. Αναμένουμε να δούμε το επίπεδο των πτωχεύσεων να συνεχίσει να είναι υψηλό στην διάρκεια του 2010”.
Η FDIC έχει ανακοινώσει ότι περιμένει το συνολικό κόστος από τις πτωχεύσεις τραπεζών να ανέλθει στα 100 δις δολάρια την περίοδο από το 2009 έως το 2013.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε