Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Πυρ του Ισραήλ στη Συρία – 3 Τούρκοι τραυματίες

Πυρ του Ισραήλ στη Συρία – 3 Τούρκοι τραυματίες

Συριακό μαχητικό αεροσκάφος βομβάρδισε περιοχή κοντά σε μεθοριακό φυλάκιο με αποτέλεσμα να τραυματιστούς 3 Τούρκοι, ο ένας εκ των οποίων στρατιώτης.

Ο Ισραηλινός στρατός έπληξε με πυρά πυροβόλων αρμάτων μάχης στόχους στο έδαφος της Συρίας σήμερα και κατάφερε «απευθείας πλήγματα», μετά τις ρίψεις όλμων από τις συριακές δυνάμεις που έπληξαν τα ελεγχόμενα από τις ισραηλινές δυνάμεις Υψώματα του Γκολάν, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το επιτελείο.

Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες που το Ισραήλ ανταπέδωσε σε πυρά που όπως ανέφερε ο ισραηλινός στρατός, ήταν αδέσποτα. Χθες Κυριακή ο ισραηλινός στρατός έριξε μια «προειδοποιητική βολή» κατά μήκος των άτυπων συνόρων, ενώ σήμερα ανέφερε ότι ανταπέδωσε πυρά «στην πηγή» τους.

Εξάλλου νωρίτερα έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον τρεις Τούρκοι πολίτες τραυματίστηκαν σε περιοχή των τουρκοσυριακών συνόρων, όπως μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Οι τρεις άνθρωποι που μεταδόθηκε ότι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένας στρατιώτης, επλήγησαν όταν ένα συριακό μαχητικό αεροσκάφος βομβάρδισε περιοχή κοντά σε μεθοριακό φυλάκιο.

Στην ίδια επίθεση ενεπλάκησαν και συριακά στρατιωτικά ελικόπτερα. Ειδικοί εκτίμησαν ότι οι συριακές αεροπορικές δυνάμεις ενδέχεται να προσπαθούσαν να υποστηρίξουν μια μονάδα του συριακού στρατού που είχε περικυκλωθεί από εχθρικές δυνάμεις.

Δεν υπήρξαν αναφορές περί πανικού στο χωριό Τσεϊλανπινάρ, στην μεθόριο.

Παράλληλα η σύγκρουση στη Συρία συνεχίζεται αμείωτη. Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε ότι τουλάχιστον 13 Σύροι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην κεντρική επαρχία Χομς σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 

Ισραηλινά πυρά σε συριακό έδαφος για πρώτη φορά μετά το 1973

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε