Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Πύραυλοι σκότωσαν 12 αντάρτες στο Πακιστάν

Πύραυλοι σκότωσαν 12 αντάρτες στο Πακιστάν

Αμερικανικό μη επανδρωμένο σκάφος έσπειρε τον θάνατο σε πόλη του Πακιστάν.

Τουλάχιστον δώδεκα αντάρτες σκοτώθηκαν σήμερα από δύο επιθέσεις με πυραύλους που πραγματοποιήθηκαν από ένα ή περισσότερα μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη drone στην περιοχή των φυλών του βορειοδυτικού Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι. 

Η πρώτη επίθεση έγινε σύμφωνα με τις πηγές αυτές, στις 17:00 ώρα Ελλάδας στο χωριό Μιζάρ Μανταχέλ, περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά της Μιρανσάχ, την κύρια πόλη στην περιοχή των φυλών στο βόρειο Ουαζιριστάν, γνωστή ως προπύργιο των Ταλιμπάν και των ανταρτών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα. 

Μια δεύτερη επίθεση έγινε λίγο αργότερα στην ίδια περιοχή κατά δύο οχημάτων που οι αντάρτες χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά των πτωμάτων των θυμάτων της προηγούμενης επίθεσης, δήλωσε ένας αξιωματούχος. “Τρείς πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στην δεύτερη επίθεση και σκότωσαν τέσσερις αντάρτες”, πρόσθεσε η ίδια πηγή. 

Τα αμερικανικά drone, που τηλε-κατευθύνονται από βάσεις στο Αφγανιστάν, πλήττουν τακτικά τους ηγέτες και τους μαχητές των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα που κρύβονται στις περιοχές των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε