Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Πύρινος εφιάλτης και στην Κύπρο – Εκκενώθηκε χωριό

Πύρινος εφιάλτης και στην Κύπρο – Εκκενώθηκε χωριό

Οι αρχές απομάκρυναν όλους τους κατοίκους του μικρού χωριού Κάτω Δρυς, λόγω των μεγάλων διαστάσεων που έλαβε πυρκαγιά, η οποία μαίνεται στην ορεινή περιοχή της επαρχίας Λάρνακας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή του χωριού και κατευθύνεται επίσης προς το ιστορικό χωριό Λεύκαρα, γνωστό από τον Μεσαίωνα για τα περίφημα κεντήματά του, τα Λευκαρίτικα, και της εκεί διαμονής του ζωγράφου Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Το έργο της πυρόσβεσης είναι δύσκολο, λόγω των ισχυρών και συνεχώς μεταβαλλόμενων ανέμων και του γεγονότος ότι τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης αναγκάζονται να εναλλάσσονται σε τρεις άλλες μεγάλες πυρκαγιές, που μαίνονται σε διαφορετικές περιοχές.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η πυρκαγιά στον Κάτω Δρυ χωρίστηκε σε δύο μέτωπα και απείλησε τη ζωή τόσο των πυροσβεστών όσο και κατοίκων της περιοχής.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσε ότι πρόκειται για πρωτοφανή πυρκαγιά της οποίας η αντιμετώπιση είναι δύσκολη.

Οι άλλες τρεις πυρκαγιές ξέσπασαν επίσης το απόγευμα, δύο στην επαρχία Λεμεσού και μια στην επαρχία Λάρνακας.

Μια από τις πυρκαγιές καίει άγρια βλάστηση στις παρυφές της Λεμεσού, ενώ η δεύτερη μαίνεται σε δασώδη περιοχή.

Η φωτιά στην επαρχία Λάρνακας καίει άγρια βλάστηση κοντά στην πόλη.

Η πυροσβεστική υπηρεσία εικάζει ότι οι φωτιές ξεκίνησαν από ανθρώπινη αμέλεια, που είχε συνεργό τούς ισχυρούς ανέμους οι οποίοι πνέουν από νωρίς το απόγευμα σε ολόκληρη την Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε