Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πυρκαγιά σκορπά το θάνατο στο Μπαγκλαντές

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

114 οι νεκροί μέχρι στιγμής από την μεγάλη έκτασης πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίρια της παλιάς περιοχής της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές, Ντάκα.

Τουλάχιστον 114 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίσθηκαν κατά τη γιγάντια πυρκαγιά που κατέστρεψε χθες τμήμα του ιστορικού κέντρου της Ντάκα, πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές, όπου τα συνεργεία εγκατέλειψαν τις επιχειρήσεις διάσωσης και αναζητούν θύματα στα αποκαΐδια, ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Η πυρκαγιά έκαιγε επί τρεις ώρες και επεκτάθηκε σε πολυώροφες κατοικίες της συνοικίας Καγετούλι, μίας από τις πιο πυκνοκατοικημένες της Ντάκα.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, οι καταμετρημένοι νεκροί ανέρχονται σε 114, ενώ 40 άνθρωποι νοσηλεύονται με εγκαύματα, 12 από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση.

    Οι χημικές ύλες από παράνομα βιοτεχνίες χημικών, εγκατεστημένα σε κτίρια κατοικιών τροφοδότησαν τις φλόγες που έφθασαν σε ύψος τους έξι ορόφους.

    “Ηταν σαν να άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως”, δήλωσε μια γυναίκα που αναζητούσε στα αποκαΐδια τα παιδιά της. “Φλεγόμενα χημικά υλικά κατέκλυσαν τους δρόμους σαν λάβα ηφαιστείου. Δεν υπήρχε τόπος να πατήσει κανείς”, δήλωσε ένας επιζών.

    Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα οι νεκροί υπερβαίνουν τους 150.

    Πιστεύεται ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από έκρηξη σε ηλεκτρικό μετασχηματιστή, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία αποδίδει τον μεγάλο αριθμό των θυμάτων στο γεγονός ότι στην ταράτσα του ενός από τα κτίρια όπου επεκτάθηκε η πυρκαγιά γινόταν γαμήλια γιορτή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε