Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πυροβολισμοί σε νοσοκομείο της Γερμανίας – Τέσσερις νεκροί

Πανικός στην πόλη Λέραχ όταν μία γυναίκα άρχισε να πυροβολεί μέσα σε νοσοκομείο. Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή στη διάρκεια πυροβολισμού μέσα σε καθολικό νοσοκομείο της πόλης Λέραχ στη νοτιοδυτική Γερμανία.

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, υπάρχουν τέσσερις νεκροί, μεταξύ των οποίων ο δράστης που ήταν μια γυναίκα”, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Φράιμπουργκ, διευκρινίζοντας ότι στο εξής η κατάσταση είναι “υπό έλεγχο”.

Μια ένοπλη γυναίκα που μπήκε στο νοσοκομείο, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με αυτόματο όπλο. Ενας άνθρωπος, η ταυτότητα του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε, τραυματίστηκε θανάσιμα. Ενας αστυνομικός που βρισκόταν στο νοσοκομείο για ιδιωτικούς λόγους, φέρει τραύμα από σφαίρα στο πόδι.

Η γυναίκα άνοιξε πυρ και εναντίον των αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο αυτό. Η αστυνομία έφθασε μέσα 10 λεπτά στο νοσοκομείο, όταν γύρω στις 18.15′ (τοπική ώρα) έλαβε επείγουσα κλήση.

Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τη γυναίκα, μόλις διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για ένα περιστατικό βίας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρήκε επίσης δύο νεκρούς σε παρακείμενο κτίριο, ενώ δεν έχει διασαφηνιστεί αν η γυναίκα είχε σχέση με μια έκρηξη που σημειώθηκε έξω από το νοσοκομείο και άλλους δύο θανάτους.

Η ταυτότητα της γυναίκας δεν έγινε γνωστή, ενώ τα κίνητρά της δεν έχουν διευκρινιστεί, είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Μεγάλη αστυνομική δύναμη έχει αναπτυχθεί στην περιοχή.

Το τραγικό συμβάν ξέσπασε γύρω στις 18:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδος) μέσα στο νοσοκομείο Σεντ Ελίζαμπεθ, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης αυτής των 48.000 κατοίκων, πολύ κοντά στα σύνορα της Γερμανίας με τη Γαλλία και την Ελβετία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε