Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πυροβολισμοί σε πυρηνικό υποβρύχιο! Ένας νεκρός, ένας σοβαρά τραυματίας

Φωτογραφία από τη Daily Mail

Άνδρας του Βασιλικού Ναυτικού άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια επίσκεψης του δημάρχου του Σαουθάμπτον σε πυρηνικό υποβρύχιο, σκοτώνοντας έναν συνάδελφό του και τραυματίζοντας σοβαρά έναν άλλο.

Το περιστατικό προκαλεί σάλο στη βρετανική κοινή γνώμη. Το υποβρύχιο HMS Astute έγινε τόπος εγκλήματος. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο δράστης xρησιμοποίησε πιστόλι 9mm για την επίθεση.
Άνδρες της αστυνομίας στο πυρηνικό υποβρύχιο λίγο μετά το μακελειό - ΦΩΤΟ Daily Mail

Η επίθεση εκδηλώθηκε ενώ ο δήμαρχος της πόλης του Σαουθάμπτον και ο επικεφαλής του Συμβουλίου επιθεωρούσαν το αξίας 1,2 εκατομμυρίων λιρών υποβρύχιο, που έδεσε στο Σαουθάμπτον την Τετάρτη, μετά από ταξίδι 46 ημερών.
Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα που όπλισαν το χέρι του δράση - ΦΩΤΟ Daily Mail
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο ναύτης άνοιξε πυρ στη γέφυρα του υποβρυχίου. Τα κίνητρα που τον οδήγησαν στη δολοφονία δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Ήδη πάντως βρίσκεται στα χέρια των αρχών, που συνελήφθη λίγη ώρα μετά το αιματηρό περιστατικό.
Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στην αποβάθρα όπου είχε "δέσει" το υποβρύχιο - ΦΩΤΟ Daily Mail
Το πυρηνικό σύστημα του υποβρυχίου δεν υπέστη ζημιά, ενώ ο αντιδραστήρας κηρύχθηκε ασφαλής, χωρίς επιπτώσεις για το περιβάλλον. Το HMS Astute μπορεί να μεταφέρει τορπίλες βαρέων βαρών και πυραύλους Τόμαχοκ.

Πέρυσι βρέθηκε στον… αφρό της επικαιρότητας όταν προσάραξε στα ανοιχτά του νησιού Skye στη βόρεια Σκώτια, κατά τη διάρκεια δοκιμών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε