Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ραμαζάνι με 44 νεκρούς στη Συρία

Ραμαζάνι με 44 νεκρούς στη Συρία

Τουλάχιστον 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε βίαια επεισόδια στη Συρία, πρώτη ημέρα της νηστείας του Ραμαζανιού για τους εξεγερμένους.

Οι συριακές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσουν να νηστεύουν αύριο Σάββατο, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνονται 37 άμαχοι και επτά αντάρτες, ενώ δεν γίνεται αναφορά για νεκρούς μεταξύ των τακτικών στρατιωτών.

Στην επαρχία Ντεράα έντεκα άμαχοι σκοτώθηκαν, ενώ στην Ιντλίμπ οκτώ πολίτες και δύο αντάρτες έχασαν τη ζωή τους.

Στη Δαμασκό, όπου ο στρατός έχει εξαπολύσει αντεπίθεση για να ανακαταλάβει τις συνοικίες που έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους οι εξεγερμένοι, τέσσερις άμαχοι και ένας αντάρτης σκοτώθηκαν.

Στη Τζομπάρ, ανατολικό προάστιο της συριακής πρωτεύουσας, ο τελάλης που παραδοσιακά ξυπνά τους πιστούς τα ξημερώματα για να γευματίσουν δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιος ήταν ο δράστης αυτής της δολοφονίας, όμως στη συνοικία σημειώνονται συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Στη διάρκεια των καθιερωμένων κινητοποιήσεων μετά την προσευχή της Παρασκευής, οι διαδηλωτές στη Χάμα κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Υπομονή, κάτοικοι της Δαμασκού, η νίκη είναι κοντά».

«Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός θα συνθλίψει το κεφάλι του Άσαντ», φώναζαν οι διαδηλωτές στη Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό, αναφερόμενοι στον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φρίκη με τη σφαγή στο χωριό Τρέμσιχ στη Συρία

Ξεπερνούν τους 17 χιλιάδες οι νεκροί στη Συρία!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε