Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ραχόι: Εγώ άσκησα πίεση για βοήθεια, όχι οι Ευρωπαίοι

Ραχόι: Εγώ άσκησα πίεση για βοήθεια, όχι οι Ευρωπαίοι

Ο ισπανός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι πρόκειται περί δανείου και μόνο που δεν θα έχει μακροοικονομικές επιπτώσεις, όπως στο έλλειμμα.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε σήμερα ότι ήταν αυτός που “άσκησε πίεση” στους ευρωπαίους εταίρους του, και όχι το αντίθετο, για να εξασφαλίσει οικονομική βοήθεια για τον τραπεζικό τομέα.

“Κανείς δεν μου άσκησε πίεση, και δεν ξέρω αν θα έπρεπε να πω αυτό, αλλά είμαι εγώ που άσκησα πίεση γιατί ήθελα μια γραμμή πίστωσης για να λύσω ένα σημαντικό πρόβλημα που έχουμε εδώ”,  είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός κατα τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ενώ επίσημα η χώρα είχε διαβεβαιώσει σχεδόν μέχρι το τέλος, ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη για εξωτερική βοήθεια.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας είπε επίσης ότι με το μεταρρυθμιστικό του έργο, αποφεύχθηκε μια “εξωτερική παρέμβαση” για την οικονομία της χώρας, περιορίζοντας το αίτημα του για ευρωπαϊκή βοήθεια στον οικονομικό τομέα.

“Αν δεν είχαμε κάνει αυτά που κάναμε τους τελευταίους πέντε μήνες, αυτό που θα είχε συμβεί χθες θα ήταν μια παρέμβαση για την Ισπανία”, διαβεβαίωσε ο κ. Ραχόι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χαιρετίζοντας “μια νίκη για την αξιοπιστία του ευρώ” στην απόφαση του Eurogroup να του χορηγήσει δάνειο ύψους έως και 100 δισ. ευρώ.

Διαβάστε

“Σωτηρία για την Ισπανία” – “Διάσωση χωρίς ταπείνωση”

Το παρασκήνιο της συμφωνίας για την προσφυγή της Ισπανίας στο μηχανισμό

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε