Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρεκόρ αυτοκτονιών στον αμερικανικό στρατό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σε αυτό συνέβαλαν οι μακροχρόνιοι πόλεμοι τόσο στο Ιράκ όσο και στο Αφγανιστάν.

Οι αυτοκτονίες στο στρατό ξηράς των ΗΠΑ άγγιξαν νέο ρεκόρ το 2009, με 160 στρατιωτικούς να αφαιρούν οι ίδιοι τις ζωές τους, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο χθες Παρασκευή, κάνοντας λόγο περί “οδυνηρής χρονιάς” στον τομέα αυτό.

Ηγετικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων είχαν προειδοποιήσει ότι ο αριθμός των αυτοχειριών επρόκειτο να ξεπεράσει τον απολογισμό του 2008 –όταν είχαν καταγραφεί 140–, ωστόσο τα αίτια της αύξησης δεν είναι σαφή.

“Αναμφίβολα το 2009 υπήρξε μια επώδυνη χρονιά για το στρατό όσον αφορά τις αυτοκτονίες”, δήλωσε ο συνταγματάρχης Κρίστοφερ Φίλμπρικ, υποδιευθυντής ενός προγράμματος των ενόπλων δυνάμεων για την αποτροπή αυτοχειριών.

Δέκα θάνατοι που πιστεύεται ότι οφείλονται σε αυτοκτονίες τον Δεκέμβριο μεταξύ εν ενεργεία στρατιωτικών αύξησαν το συνολικό αριθμό των αυτοχειρών για το 2009 στους 160, ανέφερε το Πεντάγωνο.

Ο στρατός των ΗΠΑ έχει υπερενταθεί καθώς διεξάγει μακρόχρονους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, με αξιωματικούς να επισημαίνουν ότι η επανειλημμένη ανάπτυξη στρατιωτικών σε εμπόλεμες ζώνες και το άγχος που τους προκαλούν οι μάχες αποτελούν βασικές αιτίες της αύξησης της κατάθλιψης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλοί άνδρες των ενόπλων δυνάμεων στους γάμους τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε