Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Renault: Εξετάζει το κλείσιμο εργοστασίων λόγως κρίσης

Renault: Εξετάζει το κλείσιμο εργοστασίων λόγως κρίσης

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει εργοστάσιά της λόγω της κάκιστης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η αγορά αυτοκινήτου στην Ευρώπη, φέρεται να δήλωσε ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής του ομίλου, Κάρλος Ταβάρες.

“Θα δούμε. Επί του παρόντος συζητάμε με τα συνδικάτα και τους εξηγούμε πόσο μεγάλο είναι το χάσμα στην ανταγωνιστικότητά μας. Έχουμε πρόβλημα ανταγωνιστικότητας στη δυτική Ευρώπη και τη Γαλλία”, δήλωσε ο Ταβάρες στη γερμανική εφημερίδα Automobilwoche.

Η παρατεταμένη κρίση στην ευρωπαϊκή αγορά αρχίζει να αφήνει σημάδια ακόμη και σε κατασκευάστριες εταιρείες, όπως η Volkswagen, που μέχρι τώρα έμοιαζαν ανεπηρέαστες. “Αναμένουμε περισσότερες αρνητικές εκπλήξεις το 2013, ενδεχομένως και το 2014”, δήλωσε πρόσφατα, στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, ο επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων της VW, Κρίστιαν Κλίνγκλερ.

Ο Ταβάρες σημείωσε ότι χάρη στη συνεργασία της Renault με την Nissan η εταιρεία διαθέτει στοιχεία για τα επίπεδα παραγωγικότητας των εργοστασίων της Nissan στο Σάντερλαντ της Βρετανίας και τη Βαρκελώνη της Ισπανίας. “Αυτά τα εργοστάσια είναι πραγματικά κορυφαία”, τόνισε.

Μία εκπρόσωπος της Renault αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ταβάρες. Ωστόσο την Παρασκευή ο γενικός διευθυντής Κάρλος Γκοσν είχε δηλώσει ότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να χαθεί “στην παρούσα μορφή της” αν δεν καταφέρει να γίνει ανταγωνιστική στην εγχώρια αγορά. Σημείωσε όμως ότι η Renault δεν σχεδιάζει, στην παρούσα φάση, να μειώσει τις θέσεις εργασίας στη Γαλλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανάκληση αυτοκινήτων Renault και Mini – Διαβάστε ποια μοντέλα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε