Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Reuters: H Ελλάδα μπορεί να μην πάρει την 5η δόση

Την ώρα που στο Reuters αξιωματούχος ανώνυμα αποκαλύπτει πως η τρόικα δεν έχει καταλήξει εαν η Ελλάδα παρουσιάζει πρόοδο, η Άνγκελα Μέρκελ αρνείται να δεσμευτεί για μία νέα βοήθεια στη χώρα μας.
Η αντιπροσωπεία της τρόικας που κάνει την καθιερωμένη τριμηνιαία αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, δεν έχει ακόμη αποφασίσει για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου, φέρεται να δηλώνει ανώνυμα στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος.
 
Την ίδια ώρα η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, έλεγε πως ”είναι πολύ νωρίς για να αποφασίσουμε αν η ελληνική κυβέρνηση θα χρειαστεί οικονομική βοήθεια για να ξεπεράσει την κρίση χρέους”.
 
”Πρώτα πρέπει να εξακριβώσουμε την κατάσταση. Μόνο τότε μπορούμε να αποφασίσουμε αν χρειάζεται να κάνουμε κάτι.Δεν προσφέρουμε τίποτα στην Ελλάδα βολιδοσκοπώντας τις διαθέσεις των άλλων για βοήθεια” τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας.
 
Η Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι μένει η υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κορυφής της 25ης Μαρτίου και υπενθύμισε με νόημα τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισε κατομμυρίων ευρώ.
 
Για το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων η γερμανίδα καγκελάριος ”πέταξε το μπαλάκι” στην τρόικα και στην έκθεση της.
”Δεν καταρτίζω εγώ τα προγράμματα για την Ελλάδα, αλλά η Κομισιόν και το ΔΝΤ.Μετά την έκθεση θα αποφασίσουμε για τα μέτρα και εάν θα χρειαστεί να γίνει κάτι” ήταν τα ακριβή λόγια της.
 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε