Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Reuters: Την Κυριακή ανακοινώνεται η συμφωνία στήριξης της Ιρλανδίας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις που γίνονται για τον τρόπο στήριξης της Ιρλανδίας μέσω του ταμείου χρηματοπιστωτικής βοήθειας. Nέο ρεκόρ στα ιρλανδικά spread.

Την Κυριακή ενδεχομένως να ανακοινωθεί η χορήγηση οικονομικής βοήθειας, ύψους 85 δισ. ευρώ, προς την Ιρλανδία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σύμφωνα με πηγές από την ευρωζώνη τις οποίες επικαλείται το Reuters.

«Είναι αρκετά πιθανό ότι η συμφωνία θα ανακοινωθεί την Κυριακή», ανέφερε πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται με το Δουβλίνο, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και δεύτερη πηγή από την Ε.Ε.

Από το ποσό των 85 δισ. ευρώ που θα λάβει η Ιρλανδία, τα 35 δισ. ευρώ θα διατεθούν για τη στήριξη των εγχώριων τραπεζών, ενώ τα υπόλοιπα 50 δισ. θα διατεθούν για την κάλυψη των δημοσιονομικών αναγκών της κυβέρνησης, αποκάλυψε άλλη πηγή.

Ωστόσο, νωρίτερα η ιρλανδική κυβέρνηση διέψευδε σε όλους τους τόνους οτι δέχεται πιέσεις για να καταλήξει όσο το δυναντόν γρηγορότερα σε συμφωνία.

Ρεκόρ στα spread

Νέο ρεκόρ κατέρριψε το spread των ιρλανδικών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών στον απόηχο δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία οι κύριοι ομολογιούχοι θα μοιραστούν το κόστος διάσωσης των ιρλανδικών τραπεζών.

«Υπήρξε φημολογία στον ιρλανδικό Τύπο ότι υπάρχει κίνδυνος αναδιάρθρωσης των κρατικών ομολόγων, που αν επαληθευτεί θα αποτελέσει μεγάλο ρίσκο», σχολίασε αναλυτής της Royal Bank of Scotland στο Λονδίνο.

Το spread των ιρλανδικών 10ετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών αυξήθηκε στις 491 μονάδες βάσης από περίπου 476 μονάδες βάσης που έκλεισε χθες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αβέβαιη η κυβερνητική πλειοψηφία στην Ιρλανδική Βουλή – Θα περάσει ο προϋπολογισμός;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε