Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Νέο ριάλιτι “διαμάντι”: Οικογένεια ζει υπό την κατοχή των Ναζί!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της Τσεχίας CT μετέδωσε χθες βράδυ το πρώτο επεισόδιο μιας νέας εκπομπής τηλεριάλιτι η οποία έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις: μια οικογένεια ζει υπό την κατοχή των Γερμανών ναζί και αντιμετωπίζει συνθήκες ζωής και κινδύνους που αναπαριστώνται με ρεαλιστικό τρόπο.

Η εκπομπή αποτελείται από 8 επεισόδια τα οποία θα μεταδοθούν ως τις 13 Ιουνίου, ενώ έχουν τίτλους όπως: «Κανόνες επιβίωσης», «Επιδρομή», «Με έναν γκεσταπίτη πίσω από την πόρτα».

Επαγγελματίες ηθοποιοί παίζουν τους ρόλους των άλλων κατοίκων, των Γερμανών στρατιωτών και των αξιωματικών της Γκεστάπο

Το CT αναφέρει ότι εμπνεύστηκε από πολλές ξένες εκπομπές, όπως το Wartime Farm του BBC.

Επτά μέλη τριών γενιών μιας οικογένειας Τσέχων έζησαν μπροστά στις κάμερες επί δύο μήνες το καλοκαίρι του 2014 σε ένα απομονωμένο ορεινό σπίτι, ντυμένοι με κοστούμια της εποχής και έχοντας στη διάθεσή του φαγητά με το δελτίο.

«Καιρό έψαχνα μια εκπομπή που θα μου επέτρεπε να δείξω τον τρόπο ζωής μιας άλλης εποχής, διασφαλίζοντας τη μέγιστη αυθεντικότητα», δήλωσε η δημιουργός του τηλεριάλιτι Ζόρα Τσεζνκοβα.

Ήδη πριν τη μετάδοση του πρώτου επεισοδίου, με τίτλο «Διακοπές στο προτεκτοράτο», ο Τύπος πολλών χωρών είχε ασκήσει έντονη κριτική στο τηλεριάλιτι.

«Ευτυχώς για την οικογένεια δεν θα τους συμπεριφερθούν όπως στους 82.309 Εβραίους που έζησαν υπό το προτεκτοράτο και οδηγήθηκαν από τους ναζί στα στρατόπεδα θανάτου», σχολίασε η εφημερίδα Times of Israel.

Προτεκτοράτο της Βοημίας- Μοραβίας ήταν το όνομα της πολιτικής οντότητας που εγκαθίδρυσαν οι ναζί κατά τη διάρκεια της κατοχής της Τσεχίας, από τον Μάρτιο του 1939 ως τον Μάιο του 1945.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε