Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ρίντλεϊ Σκοτ και YouTube ενώνουν τις δυνάμεις τους

Ρίντλεϊ Σκοτ και YouTube ενώνουν τις δυνάμεις τους

Οι χρήστες του YouTube θα γυρίσουν σε φιλμ μια μέρα από τη ζωή τους και θα γίνει ταινία με την υπογραφή του Ρίντλεϊ Σκοτ!

Το νέο σχέδιο του σκηνοθέτη Ρίντλεϊ Σκοτ έχει τον τίτλο “Life in a Day” (Η ζωή σε μια μέρα), και θα βασίζεται στις συνεισφορές των κυβερνοναυτών, που καλούνται να φιλμάρουν μια ημέρα της ζωής τους και να «φορτώσουν» το βίντεο στην ιστοσελίδα του YouTube.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης των ταινιών «Μπλέιντ Ράνερ», «Μονομάχος» και «Θέλμα και Λουίζ», μεταξύ άλλων, συμμετέχει με τον Κέβιν Μακ Ντόναλντ (Ο τελευταίος Βασιλιάς της Σκωτίας) στο σχέδιο αυτό, όπως ανακοίνωσε η μηχανή αναζήτησης Google, χαρακτηρίζοντάς το «ιστορική κινηματογραφική εμπειρία», που έχει ως στόχο να καταγράψει ως τεκμήριο μια ημέρα, μέσα από τα μάτια των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Η ημέρα που επελέγη για την εμπειρία αυτή θα είναι η 24η Ιουλίου. «Έχετε 24 ώρες για να καταγράψετε ένα στιγμιότυπο της ζωής σας με την κάμερα», εξηγεί το YouTube στην επίσημη ιστοσελίδα του. «Μπορείτε να κινηματογραφήσετε το συνηθισμένο-την ανατολή του ηλίου, τη διαδρομή για τη μετάβαση στην εργασία σας, έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στην γειτονιά ή το εξαιρετικό: τα πρώτα βήματα ενός παιδιού, την αντίδρασή σας στο θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου, ακόμα και ένα γάμο».

Ο Κέβιν Μακ Ντόναλντ θα είναι υπεύθυνος για το μοντάζ, και η μεγάλου μήκους ταινία που θα προκύψει, που θα είναι παραγωγή του Ρίντλει Σκότ, θα προβληθεί στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Sundance τον ερχόμενο Ιανουάριο στο Park City της Γιούτα.
Όλοι οι κυβερνοναύτες των οποίων τα βίντεο θα επιλεγούν θα αναφερθούν ως συν-σκηνοθέτες, και 20 από αυτούς θα παραβρεθούν στην πρεμιέρα. Τα βίντεο θα πρέπει να «φορτωθούν» στο YouTube πριν από τις 31 Ιουλίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε