Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

«Ρίχνει» στην μάχη τον Τόνι Μπλερ

Δεν ξέρουμε αν μουντζώνει κάποιον για να ξορκίσει το κακό ο Γκόρντον Μπράουν.ΦΩΤΟ REUTERS
Δεν ξέρουμε αν μουντζώνει κάποιον για να ξορκίσει το κακό ο Γκόρντον Μπράουν.ΦΩΤΟ REUTERS
Οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να δείχνουν πως παρότι οι Συντηρητικοί προηγούνται ελαφρά στην πρόθεση ψήφου, κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα της Βρετανίας δεν αποσπά την απόλυτη πλειοψηφία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

 

Έτσι ο πρωθυπουργός Μπράουν αποφάσισε μια νέα «στρατηγική υψηλού ρίσκου» εν όψει της τελικής φάσης της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές που φαίνεται πως θα πραγματοποιηθούν στις 6 Μαΐου: όπως αποκαλύπτει στο η εφημερίδα «Sunday Telegraph», ο Μπράουν αποφάσισε να εντάξει τον πρώην πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία των Εργατικών με κύρια αποστολή να καταδείξει την «αποτυχία» του ηγέτη των Τόρις Ντέιβιντ Κάμερον στον εκσυγχρονισμό του κόμματος των Συντηρητικών.
 
Αξιωματούχος των Εργατικών, κρατώντας την ανωνυμία του, δήλωσε στην εφημερίδα: «Ο Τόνι ξέρει τι σημαίνει ν’ αλλάξεις ένα κόμμα και θα πει ότι οι Συντηρητικοί δεν έχουν αλλάξει».
 
Ωστόσο, η στρατηγική της ανάμειξης του Μπλερ στην εκστρατεία είναι εξαιρετικά ριψοκίνδυνη καθώς η δημοτικότητα του πρώην πρωθυπουργού έχει πέσει δραματικά απ’ όταν εγκατέλειψε την πρωθυπουργία το 2007. Ταυτίστηκε στα μάτια των ψηφοφόρων με τον πόλεμο στο Ιράκ και με την αποτυχία της ανεύρεσης των όπλων μαζικής καταστροφής.
 
Ακόμη και την περασμένη εβδομάδα ήταν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων απ’ αφορμή τις αποκαλύψεις για τον προσωπικό πλουτισμό του από συμφωνίες -μεταξύ άλλων- με κορεατική πετρελαιοβιομηχανία και την κυβέρνηση του Κουβέιτ.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε