Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μεξικό: 8,2 Ρίχτερ ο πρώτος σεισμός – Μετασεισμοί ως και 7,2 Ρίχτερ

Σεισμός

Μετά τον πρώτο μέγα – σεισμό ακολούθησαν άλλες 62 δονήσεις. Ο μεγαλύτερος από τους μετασεισμούς ήταν της τάξης των 7,2 Ρίχτερ.

Δεν έχει τέλος ο τρόμος στο Μεξικό. Ο σεισμός όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της χώρας είχε μέγεθος 8,2

Οι κάτοικοι είναι σε κατάσταση πανικού. Οι δονήσεις είναι συνεχείς και κανείς δεν μπορεί να ησυχάσει.

Ο πρόεδρος της χώρας ανακοίνωσε ότι τελικά το μέγεθος του κύριου σεισμού ήταν 8,2 Ρίχτερ, ήταν δηλαδή ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει πλήξει το Μεξικό τα 100 τελευταία χρόνια, μεγαλύτερος και από τον καταστρεπτικό σεισμό του 1985 ο οποίος με μέγεθος 8,1 είχε σκορπίσει τον θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους.

Δυστυχώς, αν και ο σεισμός ήταν στη θάλασσα ανοιχτά του Μεξικού και σε βάθος 35 χιλιομέτρων, ήδη έχει γίνει γνωστό ότι έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 15 άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο παιδιά.

Οι τραυματίες είναι δεκάδες, ενώ εκφράζονται φόβοι για πολλά θύματα σε ένα ξενοδοχείο το οποίο έχει καταρρεύσει.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν περίπου 100 χιλιόμετρα στα ανοικτά των ακτών της Πολιτείας των Τσιάπας, 123 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Πιχιχιάπαν, πρόσθεσε το USGS, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 33 χιλιόμετρα.

Ακόμη και ως αυτή την ώρα δεν έχει αρθεί ο συναγερμός για τσουνάμι, τόσο στο Μεξικό όσο και στις γειτονικές χώρες. Μάλιστα οι επιστήμονες κάνουν λόγο για κίνδυνο κυμμάτων από 1 ως και 3 μέτρα στις θαλάσσιες περιοχές.

Η μεξικανική τηλεόραση έδειξε εικόνες της θάλασσας να υποχωρεί περίπου 50 μέτρα. Μέρος του πληθυσμού στα παράλια απομακρύνθηκε από τις εστίες του.

«Το τσουνάμι δεν συνιστά μείζονα κίνδυνο προς το παρόν», δήλωσε αργότερα ο πρόεδρος Πένια Νιέτο.

Εικόνες από τον σεισμό στο Μεξικό

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις