Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ρόμνει: “Ο Ομπάμα δεν αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ”

Ρόμνει: “Ο Ομπάμα δεν αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ”
Ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλος του Μπαράκ Ομπάμα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, κατηγόρησε τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ ότι “αρνείται να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ” ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, σε τηλεοπτικό προεκλογικό του σποτ που προβλήθηκε χθες.
Με εικόνες από την πρόσφατη επίσκεψη του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου στο Ισραήλ, στο προεκλογικό σποτ υπογραμμίζεται ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δεν μετέβη πότε στη χώρα αυτή.
 
“Ο Μιτ Ρόμνεϊ θα είναι ένας άλλος πρόεδρος, ένας ισχυρός ηγέτης που στέκεται στο πλευρό των συμμάχων μας”, αναφέρει ο αφηγητής.
 
Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης επέμεινε στο θέμα αυτό την Κυριακή στο λογαριασμό του στο Twitter. “Σε σχεδόν τέσσερα χρόνια προεδρίας ο Μπαράκ Ομπάμα δεν επισκέφτηκε το Ισραήλ. Χρειαζόμαστε έναν ηγέτη που στέκεται στο πλευρό των συμμάχων μας”, προσθέτει το μήνυμα με ένα σύνδεσμο που οδηγεί στο προεκλογικό σποτ.
 
Ο Ρόμνεϊ λαμβάνει έτσι μια θέση αντίθετη με την επίσημη θέση των ΗΠΑ, υπό τις προεδρίες Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών, που δεν αναγνωρίζουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Η πρεσβεία τους, όπως όλες αυτές των χωρών που εκπροσωπούνται στο Ισραήλ, βρίσκεται στο Τελ Αβίβ.
 
Στη διάρκεια της επίσκεψής του στα τέλη Ιουλίου στην Ιερουσαλήμ, ο Ρόμνεϊ είχε προκάλεσε την οργή των Παλαιστινίων που προσδοκούν η Ιερουσαλήμ να ανακηρυχθεί πρωτεύουσα του μελλοντικού τους κράτους, όσον αποκάλεσε την πόλη “πρωτεύουσα” του Ισραήλ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε