Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ρωσία: Έκρηξη σε κηδεία σκότωσε 6 αστυνομικούς

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τουλάχιστον έξι αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην Ινγκουσετία σε επίθεση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός συναδέλφου τους, όπως μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός αστυνομικού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άνθρωποι στην Ινγκουσετία, ανακοίνωσε η επιτροπή που έχει αναλάβει να ερευνήσει την επίθεση αυτή.

Σύμφωνα με την επιτροπή ο καμικάζι πυροδότησε την βόμβα μέσα στο σπίτι όπου είχαν συγκεντρωθεί φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι ενός αστυνομικού. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν έξι αστυνομικοί και ο δράστης ενώ υπάρχει και αδιευκρίνιστος αριθμός τραυματιών.

“Τη στιγμή που οι αστυνομικοί έμπαιναν στο σπίτι σημειώθηκε μια πολύ ισχυρή έκρηξη”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της επιτροπής που ανέλαβε να ερευνήσει την υπόθεση.

Οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας γίνονται συχνά στόχος επιθέσεων από ισλαμιστές αυτονομιστές στην περιοχή. Την Τετάρτη τέσσερα μέλη της αντιτρομοκρατικής μονάδας σκοτώθηκαν στην Τσετσενία ενώ το βράδυ του Σαββάτου δύο μασκοφόροι εισέβαλαν σε τζαμί στο Νταγκεστάν και άρχισαν να πυροβολούν τραυματίζοντας οκτώ πιστούς που γιόρταζαν το τέλος του Ραμαζανιού.

Διαβάστε
Συγκέντρωση διδύμων στο Βερολίνο! – Εντυπωσιακές ΦΩΤΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε