Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρωσία: Γκαγκάριν, Στάλιν, Πούτιν…

Ρωσία

Τι κοινό έχουν οι Γιούρι Γκαγκάριν, Ιωσή Στάλιν και Βλαντιμίρ Πούτιν; Εκτός φυσικά από την καταγωγή τους, δηλαδή την Ρωσία…

Γκαγκάριν, Στάλιν και Πούτιν βρίσκονται φυσικά στην λίστα με τις 100 προσωπικότητες από την Ρωσία με την μεγαλύτερη επιρροή τα τελευταία 100 χρόνια…

Ρωσία: Η “συνύπαρξη” Γκαγκάριν, Στάλιν, Πούτιν

Ο Ρώσος κοσμοναύτης, Γιούρι Γκαγκάριν.

Γκαγκάριν
Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ο σοβιετικός ηγέτης, Ιωσήφ Στάλιν.

Στάλιν
Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Ο τωρινός Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πούτιν
Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Αυτοί αναδείχθηκαν πρώτοι στην κατάταξη ενός καταλόγου με 100 προσωπικότητες της Ρωσίας που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή από το 1917 έως το 2017. Τον κατάλογο συνέταξε η εταιρεία ACMG σε συνεργασία με το περιοδικό Forbes. Οι τρεις προαναφερθέντες κατετάγησαν στην λίστα με τη σειρά που προαναφέραμε.

«Αυτή τη στιγμή η προσωπικότητα της Ρωσίας που άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή τα τελευταία εκατό χρόνια αναδείχθηκε ο πρώτος κοσμοναύτης του πλανήτη Γιούρι Γκαγκάριν, με ποσοστό 52,2%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο σοβιετικός δικτάτορας Ιωσήφ Στάλιν με ποσοστό 44,6%. Σε μικρή απόσταση στη τρίτη θέση με το ίδιο ποσοστό 44,6% βρίσκεται ο Βλαντίμιρ Πούτιν». Την επισήμανση αυτή έκανε η εταιρεία ACMG στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Το περιοδικό Forbes διευκρινίζει ότι η σύνταξη του περιοδικού μαζί με τους εμπειρογνώμονες επέλεξαν: «Τους Ρώσους που άσκησαν μεγάλη επιρροή στην οικονομία, την επιχειρηματική δραστηριότητα, την επιστήμη, την κοινωνία και την πολιτική από το 1917 έως το 2017».

Στις πρώτες 21 προσωπικότητες της Ρωσίας στον κατάλογο του αμερικανικού περιοδικού, που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή, συγκαταλέγονται εοίσης: Ο διάσημος σκηνοθέτης Νικήτα Μιχαλκόφ και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Κουντρίν. Επιπρόσθετα ο διάσημος χορευτής Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, η τραγουδίστρια Άλα Πουγκατσόβα και ο παίκτης του χόκεϊ Αλεξάντρ Οβέτσκιν.

Ο πιο νεαρός σε ηλικία Ρώσος στον κατάλογο αυτό των προσωπικοτήτων του Forbes, είναι ο 23χρονος Βιτάλικ Μπουτέριν.  Ο Βιτάλικ Μπουτέριν ίδρυσε την πλατφόρμα του ψηφιακού νομίσματος Ethereum.

Πηγή : Tass, Forbes

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις