Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ρωσία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους κατά του Πούτιν

Περίπου 120.000 άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στη διαδήλωση της ρωσικής αντιπολίτευσης στη Μόσχα, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Χιλιάδες Ρώσοι έχουν συγκεντρωθεί στη Μόσχα σε διαδήλωση που διοργάνωσε η αντιπολίτευση, καταγγέλοντας νοθεία στις βουλευτικές εκλογές.

Οι διοργανωτές κάνουν λόγο για 120.000 ενώ νωρίτερα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι διαδηλωτές είναι περίπου 28.000.
Ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης ο Αλεξέι Ναβάλνι υποσχέθηκε ότι “ένα εκατομμύριο” άτομα θα συγκεντρωθούν στη Μόσχα στην επόμενη διαδήλωση. “Την επόμενη φορά, θα κατεβάσουμε ένα εκατομμύριο άτομα στους δρόμους της Μόσχας” ανέφερε ο γνωστός μπλόγκερ Ναβάλνι.

Στο μεταξύ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Κούντριν προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος “επανάστασης” αν δεν υπάρξει “διάλογος” ανάμεσα στην εξουσία και την αντιπολίτευση.”Χρειάζεται μία πλατφόρμα διαλόγου ειδάλλως θα υπάρξει επανάσταση, ειδάλλως θα χάσουμε την ευκαιρία που βρίσκεται μπροστά μας για μία ειρηνική αλλαγή στη Ρωσία” δήλωσε ο πρώην υπουργός, μιλώντας στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ, καταγγέλλοντας τις νοθείες στις βουλευτικές εκλογές, τις οποίες κέρδισε το κόμμα Ενωμένη Ρωσία , προκαλώντας ένα κίνημα διαμαρτυρίας χωρίς προηγούμενο από την άνοδο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην εξουσία το 2000.

Στην προηγούμενη διαδήλωση της αντιπολίτευσης στις 10 Δεκεμβρίου είχαν συγκεντρωθεί από 50.000 μέχρι 80.000 άτομα.

Ο συγγραφέας Μπόρις Ακούνιν ήταν από τους πρώτους που μίλησε στο πλήθος.

“Θέλετε ο Πούτιν να είναι και πάλι πρόεδρός μας” ρώτησε τους διαδηλωτές, οι οποίοι φώναξαν “Όχι!”.

Στη διαδήλωση συμμετείχε και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Κούντριν, ο οποίος ζήτησε τη διεξαγωγή νέων εκλογών.

“Πρέπει να διοργανωθούν πρόωρες εκλογές” δήλωσε ο κ. Κούντριν, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, σημειώνοντας ότι οι τελευταίες εκλογές σημαδεύτηκαν από τις νοθείες υπέρ του κόμματος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε