Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρωσία :Υπέρ της συμμετοχής μελών της πρώην κυβέρνησης στην εθνική συμφιλίωση στη Λιβύη

Ρωσία :Υπέρ της συμμετοχής μελών της πρώην κυβέρνησης στην εθνική συμφιλίωση στη Λιβύη

Μέλη της απελθούσας κυβέρνησης της Λιβύης θα πρέπει να συμμετάσχουν στη διαδικασία συμφιλίωσης στη χώρα, δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

“Εκείνες οι πολιτικές, εθνοτικές και φυλετικές δυνάμεις που εκπροσώπησαν πρώην ηγέτες της κυβέρνησης της Λιβύης θα πρέπει χωρίς προϋποθέσεις να αποτελέσουν μέρος της διαδικασίας εθνικής συμφιλίωσης”, δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου με τον βραζιλιάνο ομόλογό του Αντόνιο Πατριότα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

 Η Ρωσία έχει συνάψει συμφωνίες για όπλα, ενεργειακές και κατασκευαστικές συμφωνίες αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων με τον ανατραπέντα ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και η Μόσχα θέλει να εξασφαλίσει ότι δεν θα χαθούν στη διάρκεια της μετάβασης της εξουσίας από το μεταβατικό συμβούλιο της Λιβύης.

Η Μόσχα έχει προσκαλέσει μέλη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου για να συζητήσουν τα ρωσικά συμβόλαια στη χώρα, η οποία μαστίζεται από εμφύλιο πόλεμο εδώ και έξι μήνες, μια πρωτοβουλία που ο Λαβρόφ είπε ότι ελήφθη με κάποιο ενδιαφέρον.

“Τώρα υπάρχει ενδιαφέρον, το οποίο εκφράστηκε από εκροσώπους του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, όσον αφορά την αποστολή εδώ εκείνων των μελών της δομής που είναι υπεύθυνοι για τις οικονομικές υποθέσεις”, είπε.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε