Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρώσος τραπεζίτης: Δεν θα υπάρξει happy end στην Κύπρο!

Ρώσος τραπεζίτης:  Δεν θα υπάρξει happy end στην Κύπρο!

”Δεν θα υπάρξει happy end στην Κύπρο.Η κυπριακή κυβέρνηση για πολύ καιρό έμεινε αδρανής και δεν μπορεί να αναμένει θαύματα.Θαύματα υπάρχουν μόνο στα παραμύθια. Στην περίπτωση της Κύπρου είμαστε αντιμέτωποι με μια κακή ιστορία” υποστηρίζει ο επικεφαλής της ρωσικής τράπεζας Sberbank Γκέρμαν Γκρεφ.

Οι κύπριοι διαπραγματευτές αναζητούν ρωσική βοήθεια για την υπέρβαση της κρίσης. Στην πραγματικότητα, η ρωσική κυβέρνηση επιδιώκει την επιστροφή και του παράνομου χρήματος. Και στην κατεύθυνση αυτή ζητά από την Κύπρο ονόματα και τραπεζικούς λογαριασμούς. Την ίδια ώρα οι κύπριοι διαπραγματευτές αναζητούν ρωσική βοήθεια για την υπέρβαση της κρίσης. Προτείνουν συνεργασίες για την αξιοποίηση του φυσικού αερίου, αλλά και για τον χρηματοοικονομικό τομέα.

Τα πρώτα μηνύματα, ωστόσο, δεν είναι ενθαρρυντικά. Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, η VTB, έχει μάλλον απορρίψει τις προτάσεις, θεωρώντας μη υγιείς τις κυπριακές τράπεζες. Αλλά και ο επικεφαλής της Sberbank Γκέρμαν Γκρεφ εμφανίστηκε απαισιόδοξος. «Δεν θα υπάρξει happy end στην Κύπρο. Η κυπριακή κυβέρνηση για πολύ καιρό έμεινε αδρανής και δεν μπορεί να αναμένει θαύματα. Θαύματα υπάρχουν μόνο στα παραμύθια. Στην περίπτωση της Κύπρου είμαστε αντιμέτωποι με μια κακή ιστορία», υποστηρίζει ο Γκέρμαν Γκρεφ.

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε