Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ροζ βίντεο απειλούν τις τουρκικές εκλογές

REUTERS
REUTERS
Κι όμως από όλα φαίνεται πως θα έχει ο προεκλογικός αγώνας στην Τουρκία με τις απειλές για δημοσιοποίηση ροζ βίντεο να δίνουν και να παίρνουν.
Εν µέσω χτυπηµάτων κάτω από τη µέση διεξάγεται η προεκλογική εκστρατεία στην Τουρκία. Ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόµµατος Εθνικής Δράσης (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί δέχεται σαφείς απειλές ότι αν δεν παραιτηθεί ο ίδιος και έξι ανώτατα στελέχη του κόµµατός του, θα αρχίσουν δηµοσιοποιήσεις ροζ βίντεο. Την ίδια ώρα πρώην υπουργός του κυβερνώντος κόµµατος AKP κατηγορείται ότι έχει εξώγαµο παιδί.
 
Οι απειλές εναντίον του MHP παίρνουν µεγάλες διαστάσεις, αν και ο ηγέτης του κόµµατος δήλωσε χθες πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί.
 
«Δεν υποκύπτουµε στους εκβιασµούς. Οποιος έχει κάτι στα χέρια του να το δηµοσιοποιήσει. Αναλαµβάνω όλη την ευθύνη», απάντησε ο Μπαχτσελί.
 
Η ιστοσελίδα Farkli Ülküculuk (Διαφορετικός Εθνικισµός), η οποία εµφανίστηκε πρόσφατα δηµοσιοποιώντας τέσσερα ροζ βίντεο υποψηφίων του MHP, απειλεί να δηµοσιοποιήσει ροζ ταινίες άλλων έξι βασικών στελεχών του κόµµατος. «Πρόκειται για συνωµοσία εναντίον του τρίτου µεγαλύτερου κόµµατος της Τουρκίας», κατήγγειλε ο δικηγόρος του κόµµατος Χαµίτ Κοτσάµπεϊ, ο οποίος αποκάλυψε ότι η εν λόγω ιστοσελίδα διευθύνεται από τις ΗΠΑ και πως χρηµατοδοτείται από την πιστωτική κάρτα στελέχους του AKP.

Πάντως πολιτικοί αναλυτές εκτιµούν ότι στόχος αυτών που βρίσκονται πίσω από τις απειλές είναι να µην καταφέρει το MHP να περάσει το εκλογικό όριο του 10% και να µείνει εκτός Βου λής, γεγονός που θα χάριζε στο κυβερνών κόµµα την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή και την άνεση να προχωρήσει χωρίς κανένα εµπόδιο σε τροποποιήσεις του Συντάγµατος. «Ο Μπαχτσελί προσπαθεί να χρεώσει στην κυβέρνηση το δικό του εσωτερικό πρόβληµα», απάντησε χθες ο Ταγίπ Ερντογάν.

 
Η ακροδεξιά εφηµερίδα «Γενί Τσαγ» αντεπιτέθηκε υποστηρίζοντας ότι ο πρώην υπουργός του AKP Χιλµί Γκιουλέρ έχει εξώγαµο παιδί, κάτι που ο Γκιουλέρ διέψευσε αµέσως δηλώνοντας ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
 
Πάντως τα ροζ σκάνδαλα προς το παρόν δεν φαίνεται να επηρεάζουν τα ποσοστά των κοµµάτων. Δηµοσκόπηση της εταιρείας ΙK Sara προβλέπει 45,5% για το AKP, 30,5% για το CHP και 13,1% για το MHP.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε