Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Σ. Αραβία: Θα επιτρέψουν στους εργένηδες να επισκέπτονται τα εμπορικά κέντρα

Σύμφωνα με την εφημερίδα αρ-Ριάντ, ο κυβερνήτης της πρωτεύουσας Σάταμ μπεν Αμπντέλ Αζίζ αποφάσισε “να άρει την απαγόρευση πρόσβασης στα εμπορικά κέντρα των ανύπαντρων ανδρών τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα”.

Έτσι οι εργένηδες θα μπορούν στοι εξής να επισκέπτονται τα εμπορικά κέντρα οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμούν, ακόμα και τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα, σύμφωνα με απόφαση του κυβερνήτη της σαουδαραβικής πρωτεύουσας που εκδόθηκε σήμερα.

Μέχρι τώρα οι αρχές επέτρεπαν στους νεαρούς άνδρες να επισκέπτονται τα εμπορικά κέντρα μόνο τις πρωινές ώρες εκτός από το Σαββατοκύριακο, για να μην παρενοχλούν τις γυναίκες τις ώρες της αιχμής.

Καθώς δεν υπάρχουν χώροι διασκέδασης στη Σαουδική Αραβία, όπως κινηματογράφοι και θέατρα, οι νέοι προτιμούν τα αμερικανικού τύπου εμπορικά κέντρα για τη βόλτα τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κυβερνήτης πήρε την απόφαση αυτή ύστερα από συστάσεις μιας επιτροπής στην οποία συμμετέχουν τοπικοί αξιωματούχοι και αντιπρόσωποι της θρησκευτικής αστυνομίας.

Η επιτροπή αυτή έκρινε ότι η απαγόρευση πρόσβασης των νεαρών ανδρών στα καταστήματα είχε αρνητικές συνέπειες, όπως το ότι οι άνδρες συγκεντρώνονταν έξω από τα εμπορικά κέντρα για να παρενοχλήσουν τις γυναίκες.

Η συντηρητική Σαουδική Αραβία επιβάλλει αυστηρή διάκριση ανάμεσα στα δυο φύλα. Ο διορισμός τον Ιανουάριο του μετριοπαθούς σεΐχη Αμπντέλ Λατίφ μπεν Αμπντέλ Αζίζ ως επικεφαλής της θρησκευτικής αστυνομίας έδωσε ελπίδες για χαλάρωση των κοινωνικών περιορισμών, μεταξύ των οποίων η απαγόρευση της παρουσίας ανδρών και γυναικών στους ίδιους χώρους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε